Prima pagină » Local » 78 de unități de învățământ din județul Iași vor beneficia de noi laboratoare de informatică! Investiție de peste 6 milioane de lei

78 de unități de învățământ din județul Iași vor beneficia de noi laboratoare de informatică! Investiție de peste 6 milioane de lei

19 aug. 2024, 14:15,
George Cristian în Local

Sunt 78 unități de învățământ din județul Iași care vor beneficia de noi laboratoare de informatică, iar investiția totală este de peste 6 milioane de lei. Licitația a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) de către Consiliul Județean Iași. Vor fi cumpărate, în cadrul proiectului, laptopuri, sisteme desktop, ochelari VR, display-uri interactive, multifuncționale, camere videoconferință, imprimante 3D dar și periferice cum ar fi mouse-uri sau tastaturi. Termenul de livrare, după câștigarea licitației, este de maxim 70 de zile, iar garanția comercială este de minim 24 de luni de la data recepției.

Recent, Primăria Valea Lupului a anunțat o investiție de peste 40 de milioane de lei pentru construirea unei școli verzi. Potrivit informațiilor publicate, suprafața terenului pe care va fi construită Școala Verde este de 6.640 de metri pătrați. Regimul de înălțime a clădirii va fi D+P+1E+1E parțial, iar suprafața construită va fi, conform documentelor publicate, de 1.795,30 metri pătrați.

78 de unități de învățământ din județul Iași vor beneficia de noi laboratoare de informatică!

Un număr de 78 de laboratoare de informatică din unități de învățământ preuniversitar, incluzând școli primare, gimnazii și licee din județul Iași, vor fi echipate cu noi tehnologii digitale. Această inițiativă, care face parte dintr-un proiect gestionat de Consiliul Județean Iași și unitățile administrativ-teritoriale (UAT-uri), are ca scop modernizarea infrastructurii educaționale și facilitarea accesului elevilor la tehnologie.

Laboratoarele vor fi dotate cu echipamente precum table interactive, calculatoare desktop sau laptopuri, sisteme audio, multifuncționale, camere pentru videoconferințe, routere Wi-Fi și alte dispozitive tehnologice necesare pentru desfășurarea optimă a procesului educațional, inclusiv în mediul online. Aceste dotări sunt adaptate nevoilor identificate în fiecare unitate de învățământ, conform normelor stabilite prin Ordinul Ministrului Educației 6416/2022.

Achiziția echipamentelor va fi realizată printr-o licitație deschisă, în conformitate cu reglementările legale în vigoare. Finanțarea va fi asigurată prin linia investițională 1.9, cu scopul de a îndeplini obiectivul proiectului de a sprijini infrastructura educațională din județul Iași. Această acțiune urmărește să asigure accesul elevilor la instrumentele necesare pentru o educație adecvată cerințelor actuale, prin intermediul unor laboratoare informatice modernizate.

Ce echipamente vor fi cumpărate de 6 milioane de lei

În cadrul unui contract de achiziție publică, cu o valoare totală estimată de 6.631.185,52 lei fără TVA, mai multe școli vor fi echipate cu diverse echipamente IT și digitale pentru laboratoarele de informatică. Contractul este împărțit în trei loturi:

Lotul 1 (2.248.890,86 lei) va echipa școli precum Școala Gimnazială Scheia, Liceul Tehnologic Victor Mihăilescu Craiu din Belcești și altele, cu echipamente precum display-uri interactive, sisteme desktop, laptopuri, și echipamente VR.

Lotul 2 (2.250.490,10 lei) vizează unități școlare ca Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Dancu și Colegiul Național Mihail Sadoveanu din Pașcani, dotându-le cu sisteme All-In-One, multifuncționale și imprimante 3D.

Lotul 3 (2.131.804,56 lei) va furniza echipamente școlilor din localități precum Răchiteni, Răducăneni și Tansa, incluzând laptopuri, sisteme desktop și imprimante braille.

Echipamentele vor fi livrate în termen de maxim 70 de zile, cu o garanție minimă de 24 de luni. 78 de unități de învățământ din județul Iași vor beneficia de noi laboratoare de informatică, cu o investiție de peste 6 milioane de lei. Lista completă a unităților de învățământ și a echipamentelor aferente o aveți în galeria foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 august 2024
19 august 2024