Prima pagină » Sanatate » Frumusete » 7 tratamente cu bere pentru ingrijirea parului
7 tratamente cu bere pentru ingrijirea parului

7 tratamente cu bere pentru ingrijirea parului

20 ian. 2016, 10:33,
BZI.ro, în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:63143;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Ai avut o petrecerea si ti-a ramas niste bere? Nu o arunca, chiar daca crezi ca este rasuflata pentru ca o poti folosi foarte bine in tratamente pentru ingrijirea parului. Nici nu conteaza marca atata timp cat produsul este din hamei si nu contine chimicale. Nu trebuie sa te ingrijoreze mirosul pentru ca acesta dispare dupa cateva minute pe masura ce parul se usuca.

Beneficiile berei asupra parului

  • Proteinele din malt si hamei intaresc firul de par si il repara.
  • Mineralele hranesc firul de par si tonifica scalpul (magneziu, potasiu, fosfor).
  • Complexul de vitamine B, in special biotina (B7) numita si "vitamina frumusetii", opreste caderea parului, ajuta la cresterea lui, echilibreaza scalpul si impiedica aparitia matretii.
  • Maltoza netezeste cuticula, conferind parului stralucire si volum.

Cum iti prepari acasa o bere delicioasa

Tratamente cu bere pentru ingrijirea parului
1. Solutie pentru clatirea parului cu bere si otet. Amesteca 30 ml de apa cu 30 ml de bere. Adauga doua lingurite de otet de mere si 4-5 picaturi de ulei esential de rozmarin pentru parfum (optional). Daca parul tau e foarte gras, adauga la amestec sucul de la 1 lamaie. Aplica acesta compozitie pe parul proaspat spalat si maseaza usor scalpul timp de 2-3 minute. Clateste cu apa calduta.

2. Masca de par cu bere si ou. Amesteca foarte bine un galbenus de ou cu 30 ml de bere. Maseaza amestecul pe parul umed si acopera capul cu o casca de dus. Lasa sa actioneze 20-30 de minute, spala parul cu sampon si aplica apoi un balsam hidratant.

3. Masca de par cu bere si miere. Paseaza bine o banana coapta, adauga un ou si amesteca. Cel mai bine ar fi sa folosesti un blender pentru a obtine o pasta cat mai fina. Adauga 100 ml de si 1 lingura de miere amestecand in continuare. Aplica pe par si scalp, asteapta 30 de minute si spala apoi parul cu un sampon delicat. Daca nu ai la indemana banana si ou, amesteca doar 100 ml de bere cu 2 linguri de miere.

Beneficiile consumului de bere

4. Clatirea parului cu bere. Incalzeste putin berea si toarn-o cu grija pe par dupa ce te-ai spalat pe cap. Las-o sa actioneze cateva minute si apoi clateste parul cu apa calduta. Daca nu vrei ca parul sa miroase a bere pana cand se usuca, clateste-l cu o infuzie de musetel

5. Sampon cu bere. Pune la fiert la foc mic 250 ml de bere. Cand a scazut la un sfert, las-o sa se raceasca. Amestec-o cu un sampon bland.

6. Balsam cu bere. Amesteca 200 ml de bere calduta cu 1 lingurita de ulei de jojoba. Aplica amestecul pe par dupa samponare, lasa-l sa actioneze 15 minute si apoi clateste cu apa calduta.

7. Fixativ cu bere. Toarna bere intr-o sticla cu pulverizator si foloseste-o pe parul umed inainte de a-l coafa. Pastreaza cantitatea ramasa in frigider timp de maxim 2 saptamani.

Citeste si: Tratament cu miere si bere pentru artrita reumatoida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *