Prima pagină » Sanatate » 7 sfaturi pentru tratamentul dependenței de alcool. Cum să conștientizezi profunzimea problemei?

7 sfaturi pentru tratamentul dependenței de alcool. Cum să conștientizezi profunzimea problemei?

06 apr. 2023, 12:10,
BZI.ro, în Sanatate

Specialiștii oferă 7 sfaturi pentru tratamentul dependenței de alcool. În zilele noastre există multe modalități și metode de tratare a alcoolismului. Înainte de a consulta un terapeut pentru dependență, trebuie să faceți persoana care suferă de alcoolism să conștientizeze profunzimea problemei.

Pentru a scăpa de alcoolism cereți ajutor medical numai de la medici calificați în psihiatrie și medicină de dependență, care sunt certificați și licențiați în domeniul lor de activitate. Nu cereți niciodată ajutor pentru dependență de la medici de alte specialități, asistente medicale, psihicieni, vrăjitoare, „vindecători populari”, fitoterapeuți, cosmoenergeticieni. Nu veți primi un ajutor real, iar boala va progresa.

7 sfaturi pentru tratamentul dependenței de alcool. Este eficient hipnosul?

Într-o clinica profesională veți avea parte de o abordare individuală a fiecărui pacient. Cursul tratamentului nu este schematizat. Tratamentul este numit în funcție de diagnostic, de starea psihică și fizică a pacientului la momentul tratamentului.

Pacienții sunt supuși unei examinări complete. Astfel, aceștia sunt supuși unor teste de sânge și de urină, radiografii toracice, electrocardiograme și examinări cu ultrasunete ale tuturor organelor și sistemelor. În cazul unor disfuncții ale organelor interne, sunt necesare consultații cu specialiști aliați, medic generalist, cardiolog, neurolog, gastroenterolog, endocrinolog, urolog, dentist și alți specialiști.

Este bine să știți că sub influența hipnotică, o persoană este făcută să simtă o aversiune față de alcool. Aceasta începe să creadă că, după ce bea alcool, se vor întâmpla anumite lucruri care vor provoca daune grave. Din cauza acestei temeri, persoana nu mai poate atinge sticla.

Metode eficiente pentru a scăpa de dependența de alcool

Utilizarea de medicamente este o metodă destul de eficientă de tratare a alcoolismului, care, totuși, nu tolerează autotratamentul. Se injectează medicamente intravenoase, subcutanate sau orale pentru a induce o reacție alergică a organismului la consumul de alcool.

Terapia de stimulare a creierului este eficientă pentru tratarea alcoolismului. În urma acestei proceduri, informația este „ștearsă” și persoana poate reveni la o viață normală, fără dependența dureroasă de alcool.

Multe metode eficiente de tratament al alcoolismului ajută la eliminarea acestei dependențe. Poate că cea mai fiabilă din această listă este terapia psihologică, care ajută la îndoctrinarea unei persoane în beneficiile sobrietății și la revenirea acesteia la activitățile normale de viață.

Cum să faci față acestei dependențe? Ce alimente reduc pofta de alcool?

Pentru a răspunde la întrebarea cum să faci față singur dependenței de alcool, trebuie să urmezi aceste orientări. Încetați să vă mai asociați cu persoane care sunt dependente de alcool. Nu participați la petreceri în care se bea. Odihniți-vă suficient și faceți exerciții fizice.

Pentru a reduce pofta de alcool este bine să consumați pui, curcan și pește. Puiul, curcanul și peștele roșu sunt bogate în proteine și, prin urmare, eficiente în reducerea poftei de alcool. Îți îmbunătățesc starea de spirit, energia, digestia și somnul. Acest lucru înseamnă că nu este nevoie de o stimulare suplimentară sub formă de băuturi fierbinți.

Printre 7 sfaturi pentru tratamentul dependenței de alcool se numără și administrarea de decocturi din plante. Într-adevăr, printre remediile populare pot fi găsite și infuzii care induc o aversiune la alcool. Printre acestea se numără plante precum cimbru, sunătoare, cătină. Eficient este și administrarea de picături de Colme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *