Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 7 remedii naturiste pentru dizolvarea mucusului sau reducerea flegmei
7 remedii naturiste pentru dizolvarea mucusului sau reducerea flegmei

7 remedii naturiste pentru dizolvarea mucusului sau reducerea flegmei

22 sept. 2015, 05:47,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:60452;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Corpul uman este foarte bine construit. Daca el fabrica mucus in interiorul peretilor sai, este pentru a se proteja si a preveni iritarea sau inflamarea. Mucusul este o substanta vascoasa, adeziva, cu rol lubrifiant, care are in compozitie, printre altele, saruri anorganice si apa.

In anumite circumstante – expunerea organismului la germeni patogeni sau substante iritante din mediu, precum fumul de tigara, mucusul este produs in exces si genereaza tuse si o expectoratie abundenta. Iata cateva remedii pentru dizolvarea mucusului si reducerea flegmei:

Sucul de ananas proaspat dizolva mucusul de 5 ori mai repede decat siropurile de tuse. Vezi cum poti face acasa un sirop de ananas 

Ardei iute

Ardeiul iute contine capsaicina, substanta care ii da nota picanta specifica. Consumul de ardei iute te ajuta sa dizolvi mucusul si sa il elimini mai usor. Aceasta este una dintre cele mai bune cai de atac pentru mucusul in nas si gat pe care oamenii ar trebui s-o utilizeze.

Ceai cu lamaie si miere

Acidul citric din lamaie si proprietati antiseptice ale mierii ajuta la dizolvarea mucusului si calmeaza gatul inflamat. Fa-ti o cana de ceai verde sau negru, adauga o lingura suc de lamaie si indulceste-l cu putina miere.

Usturoi si lime

Proprietatile anti-inflamatorii ale usturoiului si lime-ului sunt recunoscute. Se fierbe o ceasca de apa. Stoarceti 3 lime in apa, adaugati doi catei de usturoi zdrobit, o treime lingurita de piper negru macinat si un praf de sare. Omogenizati si beti.

Ardei Cayenne

Acest soi de ardei iute ajuta la dizolvarea mucusului si vindeca gatul iritat. Se amesteca cate 1/4 lingurita de ghimbir proaspat ras si pudra Cayenne. Adaugati o lingura de miere, una de otet de cidru de mere si doua de apa. Beti de 2-3 ori pe zi.

Cel mai vechi si bun remediu natural pentru eliminarea mucusului

Ulei de oregano

Proprietatile antimicrobiene si anti-inflamatorii ale uleiului de oregano trateaza diverse infectii ale tractului respirator. Este un expectorant natural, dizolva cu usurinta mucusul. Sunt suficiente cateva picaturi.

Lemnul dulce

Ceaiul din radacina de lemn dulce poate face minuni. Se consuma de trei ori pe zi. Efectul? Dizolva in mod eficient mucusul din piept si calmeaza durerea in gat.

Lapte si turmeric

Amesteca o jumatate lingura de pudra de turmeric cu o jumatate lingurita de sare intr-o cana de lapte. Beti de doua ori pe zi. Evitati fumatul si stati departe de fumul de tigara.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`