Prima pagină » Sanatate » Frumusete » 7 reguli ca sa nu te urasca coafeza
7 reguli ca sa nu te urasca coafeza

7 reguli ca sa nu te urasca coafeza

15 sept. 2016, 19:23,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:68188;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Cand te duci la coafor stii ca e bine sa fii puncuala, sa lasi bacsis, sa nu vorbesti la telefon cu voce tare. Dar hairstylistul tau ar vrea sa mai tii cont si de alte lucruri.

De ce trebuie sa mai tii cont cand te duci la coafor:

1. Sa ai parul curat
Raisa Cabrera, hairstylist in New York, atrage atentia asupra faptului ca multe dintre clientele sale vin la vopsit cu parul murdar, pentru ca asteapta sa fie spalate la salon. „Daca nu vii cu parul perfect curat e ok, dar daca il ai imbacsit cu o multime de produse nu e bine, pentru ca parul poate sa prinda culoare in nuante diferite, chiar daca te speli la coafor”, spune ea. De asemenea, e bine sa nu folosesti produse pentru exfolierea scalpului, deoarece pielea va fi mai sensibila la vopsea. Spala-te pe par cu un sampon delicat cu o seara inainte de a merge sa iti vopsesti parul!

VIDEO Invata sa iti faci coafura „around the world”

2. Fii rabdatoare
Cand vrei o schimbare radicala a culorii parului, trebuie sa ai rabdare si sa ai asteptari realiste legate de ce poti obtine intr-o singura vizita la coafor. Sheenon Olson, stilist din Miami, spune ca nu trebuie sa te astepti sa treci de la negru la blond platinat intr-o singura zi. „Fa treptat trecerea, ca sa nu iti strici parul”, mai spune ea.

3. Fii sincera
Miguel Angarita, specialist in vopsitul parului la un salon din Miami, spune ca e important sa fii sincera cu hairstylistul tau. Spune-i ce fel de vopsea ai mai folosit, daca parul tau are vreo problema speciala, in ce fel ai mai fost tunsa pana acum si discutati despre bugetul de care dispui.

4. Accepta sfaturi
Cand te duci la coafor, e bine sa ai o idee despre cum ai vrea sa arate parul tau. Dar e si mai bine sa fii deschisa la sfaturile specialistului! Ceea ce iti imaginezi tu s-ar putea sa nu se potriveasca cu nuanta pielii, forma fetei sau culoarea ochilor. Asa ca e bine sa fii flexibila si sa discuti optiunile cu hairstylistul.

5. Ia cu tine fotografii
Fotografiile arata cel mai bine cum iti doresti sa arate tunsoarea sau nuanta in care vrei sa te vopsesti. Arata-i hairstylistului cateva imagini cu ceea ce vrei sa iti faca.

Coafura ta dupa inot: 6 stiluri gata in 7 minute

6. Fa-ti programare inteligent
Cand te duci la coafor, fereste-te sa te programezi la ultima ora disponibila sambata. Mai ales daca e prima oara cand mergi la acel salon si esti nehotarata sau e mult de munca la ceea ce iti doresti. Programeaza-te dimineata cat mai devreme si, de preferat, in mijlocul saptamanii! In felul acesta, hairstylistul va putea sa se ocupe de tine avand mai multa energie si fara sa se grabeasca.

7. Ai grija de culoarea parului tau
Cand mergi la coafor ca sa te vopsesti e important sa alegi o vopsea de calitate mai buna, chiar daca e mai scumpa! Hairstylistul nu incearca sa te stoarca de bani, ci iti propune un produs care dureaza mai mult pe par, ceea ce iti permite sa te vopsesti mai rar.

sursa:andreearaicu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *