Prima pagină » Lifestyle » 7 obiceiuri care te țin treaz
7 obiceiuri care te țin treaz

7 obiceiuri care te țin treaz

22 sept. 2020, 07:00,
în Lifestyle

Vă pare familiar acest sentiment? Cădeți de pe picioare toată ziua, iar când vă atinge capul de pernă, tot somnul dispare? Julia Serkova a găsit motivele insomniei tale. Există șapte dintre aceste motive – încercați să eliminați cel puțin unele dintre ele, iar apoi calitatea somnului dvs. se va îmbunătăți semnificativ.

Somnul este cea mai importantă funcție a corpului, care vă permite să restabiliți puterea într-un timp relativ scurt. Privarea cronică de somn duce la hipertensiune arterială, schimbări de dispoziție și creștere în greutate. Adesea, încercând să compenseze oboseala, o persoană mănâncă mai multe alimente bogate în calorii noaptea. În plus, lipsa de energie te face să sări peste antrenamente. Dă din cap dacă știi la ce ne referim.

Suma acestor factori duce nu numai la o stare proastă, ci și la probleme grave de sănătate. Un somn bun vă va ajuta să mențineți un fundal emoțional ridicat, să stabilizați metabolismul și să vă simțiți ca cea mai tare persoană de pe planetă.

1. Strângeți dinții prea mult în timpul somnului

Mulți oameni își încleștează inconștient maxilarul foarte tare sau scrâșnesc dinții când dorm. Acest obicei poate duce la dureri de cap sau iritarea țesuturilor din interiorul obrazului. Dar cel mai neplăcut lucru este deteriorarea ireversibilă a dinților. Acest obicei poate provoca uzura smalțului și a „abraziunii” dinților. Și acest lucru duce deja la apariția fisurilor pe suprafața dintelui și la o sensibilitate crescută la frig și la cald.

Stresul poate fi o cauză majoră a bruxismului: reducându-vă grijile, vă veți alătura unei armate de dormitori norocoși. Dar dacă problemele nu te lasă să pleci, grijile cresc și maxilarul continuă să doară, atunci medicul dentist te va salva. Contactați un specialist care vă va lua măsurătorile individuale și va face o pază de noapte. Nu este cel mai sexy accesoriu, dar va asigura un somn odihnitor și profund.

2. Bei alcool înainte de culcare

Relaxarea vineri seara cu un pahar de vin este o idee bună, dar amintiți-vă că alcoolul înainte de culcare poate provoca tulburări de somn. Acest lucru vă va ajuta să vă deconectați rapid și să adormiți, dar somnul va fi superficial. În plus, boala de dimineață se va transforma în lene, nu veți face mișcare, nu veți sări peste micul dejun și veți merge să cuceriți lumea.

3. Folosești așternuturi vechi

Pe lângă faptul că vechea pernă nu susține bine gâtul, acarienii de praf adoră să stea în ele. Chiar dacă nu aveți alergii, nu este bine să respirați praf toată noaptea și să dormiți înconjurați de astfel de animale.

Înlocuirea așternuturilor la fiecare câțiva ani va ajuta la evitarea unor astfel de probleme. Și la întâlnirile de noapte cu acarienii de praf – huse anti-alergenice pentru pernă și saltea.

4. Înainte de a merge la culcare, sunteți la telefon

Obiceiul de a răspunde la e-mailuri și de a verifica Facebook până în ultimul moment este una dintre cele mai frecvente amenințări la adresa unui somn sănătos. Ecranul luminos stimulează creierul și îl pune în funcțiune. După aceea, corpul durează mult mai mult pentru a se relaxa și a simți că este timpul pentru somn. Să nu uităm de insidiosul „ding”, ceea ce înseamnă că ai primit o scrisoare super importantă în toiul nopții, care trebuie verificată.

Cel mai bun mod de a vă relaxa înainte de culcare este să citiți o carte bună de relaxare sau să meditați.

5. Nu aerisiți camera

Temperaturile scăzute în exterior vă fac să închideți bine fereastra și să vă acoperiți cu cea mai groasă pătură. Dar căldura din cameră usucă aerul, astfel încât gâtul și nasul se usucă în timpul somnului. Din această cauză, după ce te-ai trezit, vrei să bei de parcă ieri a fost cea mai tare petrecere din viața ta.

Temperatura ideală a aerului pentru dormit este de 18-20 de grade și, dacă vă răcorește, amintiți-vă de acea pătură groasă. Ai o pătură groasă?

6. Fumezi

Dacă fumezi și ai întotdeauna probleme cu somnul, gândește-te, poate fumatul este doar acel obicei prost care te ține treaz? Serios, am scris recent despre acest lucru. Citiți materialul pregătit special pentru dvs. de Dima Solovyov . Ce naiba nu glumește, s-ar putea să găsiți un stimulent suplimentar pentru a renunța la fumat.

7. Nu mergeți la medic când sunteți bolnav

Dacă vrei să dormi sau ți se pare că nu ai dormit tot timpul, atunci poate că corpul tău îți dă semnalul adecvat: ai probleme cu imunitatea și este timpul să încetinești puțin.

Dacă nu fumați, nu stați pe telefon înainte de culcare și temperatura camerei este normală, citiți ce să faceți pentru a adormi mai repede. Acesta este un set de sfaturi simple pentru stimularea somnului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`