Prima pagină » Lifestyle » 7 mituri despre coronavirus in care sa numai crezi
7 mituri despre coronavirus in care sa numai crezi

7 mituri despre coronavirus in care sa numai crezi

11 nov. 2020, 11:13,
în Lifestyle

Statisticile infecției cu coronavirus sunt din nou în creștere. Din aceasta cauza am relizat o lista de mituri despre cornavirus in care numai are rost sa crezi.

Coronavirusul este o răceală sau o gripă mutantă

Potrivit OMS, coronavirusurile sunt un grup mare de viruși. Acum, SARS-CoV-2 familiar are similitudini cu alte coronavirusuri care cauzează boli respiratorii. Codul genetic al SARS-CoV-2 este 90% identic cu codul coronavirusurilor care infectează liliecii, ceea ce sugerează că a apărut mai întâi în ele și apoi a fost transmis oamenilor . Acest lucru s-ar fi putut întâmpla pe o piață din orașul chinez Wuhan.

În plus, știm despre cazuri în care coronavirusurile au migrat de la animale la oameni: în 2003, de la civete (un mamifer care arată ca o pisică sălbatică), agentul patogen al „pneumoniei atipice”, coronavirusul SARS , a venit la noi , iar în 2012 din cămile – coronavirusul MERS …

Coronavirus a fost creat în laborator

Aceasta este o altă teorie a conspirației. Nu există dovezi că SARS-CoV-2 este creat de om. Studiul , publicat în revista Nature Medicine, a constatat că proteina, care este un element cheie în SARS-CoV-2, este foarte probabil să aibă originea naturală, mai degrabă decât într-un cadru de laborator.

 Coronavirusul nu este mai periculos decât gripa

Deși procentul deceselor cauzate de coronavirus nu este exact cunoscut, sursele de încredere cred că este mult mai mare decât din cauza gripei sezoniere, care în Statele Unite este de 0,1% . Conform unor estimări, rata mortalității prin coronavirus variază de la 0,5 la 1% , adică de 5-10 ori mai mare.

Alcoolul și usturoiul se protejează împotriva infecției cu COVID-19

Consumul anumitor alimente, cum ar fi alcoolul sau usturoiul, nu va proteja împotriva coronavirusului. Da, dezinfectantele pentru mâini dezinfectează mâinile prin uciderea virusului asupra lor, dar alcoolul nu are același efect în interiorul corpului . În plus, consumul de alcool dăunează sistemului imunitar și poate slăbi rezistența organismului la boli. Folosirea băuturilor alcoolice în locul unui produs dezinfectant este de asemenea inutilă – nu au suficient alcool pentru a ucide virusul. În ceea ce privește usturoiul, acesta are unele proprietăți antimicrobiene, dar nu există dovezi că ar putea proteja împotriva COVID-19 .

Turnurile 5G răspândesc coronavirusul

Răspândirea oricăror viruși, inclusiv SARS-CoV-2, nu poate avea loc prin unde radio sau radiații mobile  din turnurile 5G . O nouă infecție cu coronavirus se răspândește în principal prin picături aeropurtate atunci când o persoană infectată tuse, strănută sau vorbește lângă o persoană sănătoasă.

Apropo, comunicarea 5G nu funcționează bine în nicio țară din lume (în ciuda numărului mare de discuții despre turnuri). Putem presupune că sistemul este încă testat. În viitorul previzibil, va înlocui comunicațiile 3G și 4G obișnuite, dar este puțin probabil să fie periculos pentru sănătatea umană.

Copiii nu pot lua coronavirus.

Cazurile de boli grave ale coronavirusului sunt într-adevăr rare în rândul copiilor, cu toate acestea, pot prelua și COVID-19.

Un studiu de peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus în Statele Unite, realizat din ianuarie până în mai, a identificat 52 de cazuri în rândul copiilor sub 9 ani la 100.000 de copii. În timp ce au existat 400 de cazuri de boală la 100 de mii de persoane de orice vârstă.

Nu este sigur să primești pachete din China

Potrivit OMS , este complet sigur să primiți pachete din China, deoarece virusul nu trăiește pe suprafețe mult timp. Pentru a rămâne activ, are nevoie de anumite condiții: temperatură, lipsă de expunere la razele ultraviolete, umiditate – toate acestea cu greu pot fi recreate la transportul cutiilor și plicurilor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
23 decembrie 2024
23 decembrie 2024