Prima pagină » Culinar » 7 înlocuitori pentru cafea, care îţi dau la fel de multă energie
7 înlocuitori pentru cafea, care îţi dau la fel de multă energie

7 înlocuitori pentru cafea, care îţi dau la fel de multă energie

04 feb. 2021, 15:41,
BZI.ro, în Culinar

Dimineaţa e sinonimă pentru noi cu o cană de cafea. După o cafea parcă suntem mult mai treji decât după spălatul pe fata cu apă rece. Această licoare amăruie la gust poate fi savurata simplă sau cu lapte, zahăr, smântână. Dacă ai probleme de sănătate, exista înlocuitori pentru cafea, care îţi oferă şi ei energie.

Cafeaua este bună pentru sănătate, atât timp cât e consumată moderat. Dacă obişnuieşti să bei cu litrul cafeaua, atunci e o problemă. În general, ea conţine nişte antioxidanţi, iar aceştia lupta împotriva acţiunii radicalilor liberi. Iată ce înlocuitori pentru cafea poţi folosi, ca să ai la fel de multă energie:

1. Ceai negru

Pune-i puţin lapte şi savurează-l precum britanicii. Îţi dă multă energie şi chiar face minuni până şi în cele mai grele dimineţi. Ceaiul negru chiar are gust bun.

2. Ceai Matcha

E făcut dintr-o pudră verde, obţinută prin măcinarea frunzelor de ceai. Are efect energizant, dar e şi puternic antioxidant. I se mai spune „noul ceai verde” şi a fost unul din marile trenduri ale anului 2015.

3. Ceai Mate

Conţine mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde şi e un înlocuitor perfect. Poţi să-l amesteci cu lapte, miere şi lămâie. Întrucât conţine confeina, ai grijă să nu-l consumi după-amiaza. În caz contrar, nu vei mai dormi noaptea.

4. Ceai de păpădie

Are un gust asemănător cu cafeaua. Oamenii beau ceai de păpădie pentru că are efecte benefice pentru păr şi piele.

5. Apa cu lămâie

Bea apă cu lămâie dimineaţa, pe stomacul gol. Stimulează sistemul digestiv, ajuta organismul să elimine toxinele şi hidratează după câteva ore în care nu ai băut nimic. Cu alte cuvinte, da un restart metabolismului. Poate fi băută în orice moment al zilei.

6. Apa de cocos cu seminţe de chia

Seminţele de chia sunt o sursă excelentă de Omega 3 şi de fibre. Aşadar, stimulează şi sistemul digestiv. Amestecă seminţele cu apă de cocos şi bea în orice moment al zilei.

7. Latte din cacao

Înseamnă, de fapt, lapte cu cacao. Bineînţeles, ai nevoie de cacao pură. Pentru un gust şi mai intens, adauga lapte de migdale sau prepară-l complet cu lapte de migdale.

Cum ți se par acești înlocuitori pentru cafea, care dau energie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *