Prima pagină » National » 7 din 10 persoane nu pun bani deoparte. Iată cum pot economisi românii 3.500 de lei pe an
7 din 10 persoane nu pun bani deoparte. Iată cum pot economisi românii 3.500 de lei pe an

7 din 10 persoane nu pun bani deoparte. Iată cum pot economisi românii 3.500 de lei pe an

09 aug. 2024, 13:00,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Un sondaj realizat la sfârșitul anului trecut de cunoscuta aplicație financiară Revolut a dezvăluit că unul din cinci români nu reușește să economisească deloc, iar jumătate dintre cei care economisesc pun deoparte mai puțin de 500 de lei lunar. Astfel, românii pot economisi 3.500 lei cu ajutorul abonamentelor medicale.

Un alt studiu publicat în 2021 de Erste Group a arătat că 7 din 10 români nu au un obicei de economisire regulat, chiar dacă mai mult de jumătate dintre aceștia consideră important să economisească.

Iată cum pot economisi românii 3.500 de lei pe an

Aceste studii scot la iveală o situație economică simplă, dar îngrijorătoare: deși mulți români conștientizează necesitatea unui fond de rezervă, pentru mulți dintre ei, acest lucru rămâne dificil de realizat. Aceasta nu se datorează lipsei de voință, ci unor factori financiari variabili, precum creșterea constantă a prețurilor și lipsa unei majorări corespunzătoare a veniturilor.

Astfel, unul din cinci români nu reușește să economisească, iar 7 din 10 nu au o rutină de economisire.

În paralel, companiile, deși confruntate cu propriile provocări financiare, nu reușesc întotdeauna să ofere creșteri salariale care să țină pasul cu inflația. În căutarea unor soluții alternative pentru a-și sprijini angajații, acestea au început să investească în sănătatea și bunăstarea echipelor lor.

Un exemplu concret este oferit de abonamentele medicale, un beneficiu extrasalarial care nu doar promovează prevenția și susține sănătatea angajaților, dar contribuie și la economii semnificative în privința cheltuielilor medicale.

Andreea Minuță, Director Executiv al Diviziei de Abonamente REGINA MARIA, unul dintre cei mai mari operatori de sănătate privată din România, explică:

„În contextul economic actual, nesiguranța financiară afectează atât bugetele angajaților, cât și ale angajatorilor. Totuși, companiile, conștiente de responsabilitatea pe care o au față de echipele lor, vin către noi în căutare de soluții”.

Un abonament medical oferit de angajator, cu un cost mediu de 100 de lei pe lună, poate ajuta un angajat să economisească aproximativ 3.500 lei anual, o sumă semnificativă pentru bugetul personal. Aceasta reprezintă de trei ori mai mult decât costul abonamentului anual plătit de angajator.

Aceste economii sunt posibile prin accesul gratuit sau la prețuri reduse la servicii medicale în rețeaua Regina Maria. Chiar și un pachet de bază include analize anuale și consultații de medicină generală, internă și de specialitate. În medie, un abonat REGINA MARIA economisește 3.500 lei pe an, o sumă comparabilă cu salariul minim brut pe economie din România. Suma economisită este vizibilă pentru fiecare abonat prin profilul personal din aplicația „Contul Meu”.

În afara acestui beneficiu financiar, abonamentele medicale au un impact pozitiv pe termen lung, încurajând vizitele preventive la medic. Datele REGINA MARIA arată că un abonat vizitează medicul de aproximativ 7 ori pe an, de trei ori mai mult decât un pacient fără abonament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
14 august 2024
14 august 2024