Prima pagină » Local » 68 de pompieri militari au fost avansați în grad, la Iași! Cum s-a desfășurat ceremonia pentru salvatorii ieșeni

68 de pompieri militari au fost avansați în grad, la Iași! Cum s-a desfășurat ceremonia pentru salvatorii ieșeni

03 aug. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

Recent, aproape 70 de cadre militare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” din județul Iași au fost avansate în grad. Pe data de 1 august, în fiecare an, militarii de la Ministerul Afacerilor Interne care au realizat stagiul minim în grad avansează în poziția următoare

68 de pompieri ieșeni au fost avansați în grad la începutul acestei săptămâni. Cadrele militare din ISUJ Iași care au îndeplinit stagiul minim în cursul acestui an au înaintat în grad. Evenimentul festiv a avut loc în cadrul unei ceremonii, unde salvatorii din Iași au fost felicitați și încurajați să obțină cât mai multe performanțe în carieră pe viitor.

68 de pompieri de la ISUJ, avansați în grad

Pe data de 1 august 2022, ISUJ Iași a organizat o ceremonie de avansare a cadrelor militare ce își fac datoria în instituție. 68 de pompieri ieșeni au îndeplinit stagiul minim în gradul pe care îl aveau și au fost avansați, cu această ocazie, într-o poziție mai înaltă în cadrul M.A.I.

În acest an, 6 ofițeri au urcat cu o treaptă mai sus în cariera militară. 1 ofițer a avansat de la gradul de locotenent-colonel la colonel, 1 ofițer cu gradul de maior a devenit locotenent-colonel și 4 ofițeri au trecut de la gradul de sublocotenent la cel de locotenent.

În plus, 62 de subofițeri au strâns, la rândul lor, roadele muncii. 4 subofițeri au evoluat de la gradul de plutonier adjutant la cel de plutonier adjutant șef, 37 de pompieri au avansat din poziția de plutonier major la gradul de plutonier adjutant, 3 plutonieri au devenit plutonieri majori, iar ceilalți 18, sergenți majori, au devenit plutonieri.

Avansările au avut loc din momentul citirii ordinului de înaintare în grad la care au luat parte și colegii pompierilor vizați.

Colegi noi pentru pompierii de la ISUJ Iași

Cu prilejul acestui eveniment, salvatorii ieșeni s-au întâlnit pentru a sărbători realizările colegilor.

„Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru festiv, în prezenţa colegilor, salvatorii ieșeni fiind avansaţi în grad şi felicitaţi de către inspectorul şef, colonel Ionuț-Ciprian Grădinaru. Colegii prezenţi la eveniment i-au felicitat, la rândul lor, pe cei care, începând cu această dată, au trecut într-o nouă etapă a carierei militare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISUJ Iași, sublocotenentul Georgică Onofreiasa.

Pe lângă avansările în grad de care se bucură, ISU Iași și-a mărit și numărul de personal. Doi absolvenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” de la Facultatea de Pompieri și un ofițer psiholog transferat de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași s-au alăturat, recent, instituției.

Salvatorii ieșeni mai așteaptă colegi noi care să le mărească echipa. ISUJ Iași face recrutări pentru 58 de posturi de șoferi.

În această săptămână, între 1 și 6 august 2022, are loc proba practică pentru potențialii conducători de autospeciale. 143 de candidați sunt așteptați să își demonstreze atât calitățile de șofer, cât și cele de salvator. Ulterior, participanții la concurs vor trece prin proba scrisă ce le va testa cunoștințele necesare pentru această poziție.

Cât despre pompierii cu experiență din cadrul ISUJ Iași, unii dintre aceștia au fost avansați în grad, pe 1 august 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *