Cursurile încep în luna aprilie și se vor termina în luna noiembrie a acestui an, fiind susținute de profesori experimentați ai școlii: de către doamna profesor Carmen CĂLUGĂRU la Limba română și de către doamna profesor Magda SAVA la Matematică.
Pregătirea susținută la obiectele de examen constă în derularea unor întâlniri săptămânale de studiu și rezolvarea unor teste în echipe, întâlniri ghidate de motto-ul „Ajută un coleg, câștigă un prieten!”.
60 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Ion Simionescu” Iași încep cursuri remediale gratuite de 4 ore pe săptămână pentru examenul de Evaluare națională
Pe lângă aceste ore de pregătire organizate la școală, elevii vor participa la evenimente de motivare pentru continuarea studiilor, cu invitați surpriză, precum și la întâlniri de orientare și consiliere în ceea ce privește învățământul liceal.
Elevii cu rezultate bune vor putea să fixeze unele noțiuni ca urmare a explicațiilor pe care le vor da colegilor de echipă, vor avea o stimă de sine crescută ca urmare a rolului deținut în echipă și vor fi stimulați să învețe mai mult.
Elevii cu rezultate mai modeste vor avea șansa să asculte explicațiile colegilor mai bine pregătiți, explicații formulate într-o manieră accesibilă. Astfel, toți elevii își vor însuși temeinic cunoștințele necesare pentru examenul de Evaluare Națională.
Rezultatele testelor rezolvate de fiecare echipă vor fi evaluate săptămânal, toți elevii având ocazia să învețe mai ușor din greșelile făcute în echipă.
Acest program intensiv de pregătire se derulează în cadrul proiectului „Educație outdoor prin activități integrate pentru formarea competențelor de viață”, 153449, implementat în acest an de Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași.
„Ne dorim să-i sprijinim pe elevii noștri pentru pregătirea examenului de evaluare națională într-o manieră prietenoasă, care să-i apropie de cele două materii de studiu atât de importante, dar care ridică de multe ori probleme serioase absolvenților de clasa a VIII-a. Cursurile se vor derula doar față în față, într-un cadru de învățare non-formal, de multe ori chiar în aer liber, într-o manieră relaxată și relaxantă, fără catalog și fără constrângeri. Împreună cu echipa de cadre didactice de la Simionescu căutăm în permanență modalități noi și eficiente prin care să-i atragem pe elevi spre școală, spre studiu, spre învățare – singura cale prin care tânăra generație se poate pregăti pentru un viitor de succes”, a subliniat directorul școlii, prof. Sabina Manea.