Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 6 sfaturi pentru a manca mai putin
6 sfaturi pentru a manca mai putin

6 sfaturi pentru a manca mai putin

05 nov. 2020, 21:34,
în Sanatate

Simți că ți-e foame în mod constant? Nu vă panicați: iată 6 sfaturi care vă pot ajuta să mâncați mai puțin!

Mancați omletă din albus

Albușul de ou este un aliat anti-pofte remarcabil, datorită bogăției sale mari în proteine, care durează mai mult timp pentru a fi digerate. Pregătirea unei omletă (fără gălbenușuri) evită consumul de chipsuri sau arahide la scurt timp dupa masa.

Optează pentru ulei esențial de scorțișoară

Uleiul esențial de scorțișoară conține ingrediente active care încetinesc pofta de dulce. O picătură este suficientă pentru a opri nevoia de gustare.

Bea apa înainte de a va aseza la masă

Consumul unui pahar cu apă înainte de masă stimulează receptorii de presiune din căptușeala stomacului, care apoi transmit un semnal de satietate către creier.

Ia-ți timp să mesteci bine mancarea

O mușcătură trebuie mestecata de cel puțin 12 ori pentru a permite receptorilor de pe limbă să aprecieze mâncarea și să trimită un semnal de satisfacție creierului.

Alegeți farfurii mici

În anii 1960, diametrul mediu al unei farfurii era de 18 cm, comparativ cu 24 cm în prezent. Acest lucru poate duce la un consum mai mare de mancare. Într-adevăr, aceeași cantitate de alimente pare mai mică pe o farfurie mare decât pe una mică.

Evitați alimentele industriale

Acestea sunt încărcate cu aditivi chimici (conservanți, agenți de texturare, coloranți), care perturbă metabolismul și microbiota intestinală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`