Prima pagină » Sanatate » Plante medicinale » 6 plante care reduc frecventa si intensitatea bufeurilor
6 plante care reduc frecventa si intensitatea bufeurilor

6 plante care reduc frecventa si intensitatea bufeurilor

14 sept. 2020, 16:38,
în Sanatate

Bufeurile se manifestă prin senzații de căldură intense și difuze (bust, gât și față), adesea nocturne și de durată variabilă. Ele pot fi însoțite de roșeață, transpirație și frisoane, mai rar amețeli. Bufeurile sunt foarte frecvente la femei, în special în timpul menopauzei: în această perioadă, acestea sunt legate de modificări hormonale semnificative.

În momentul menopauzei, nivelul de estrogen scade. Acest lucru provoacă un dezechilibru hormonal și o grămadă de inconveniente, în special bufeuri. Anumite plante, fără a putea să suplineasca acest deficit de estrogen, fac posibilă îmbunătățirea acestor simptome legate de insuficiențăa hormonală.

Datorită proprietăților lor hormonale, salvia, hameiul, trifoi roșu sunt contraindicate în caz de cancer ginecologic, în special al sânului. Dozajul indicat pentru fiecare plantă va fi adaptat în funcție de fiecare persoană sub supravegherea unui medic. Iata 6 plante care reduc frecventa si intensitatea! bufeurilor

Salvia

Salvia este în special utilizata în medicina pe bază de plante pentru acțiunea sa antiperspirantă (reduce transpirația), antiseptica și pentru efectele sale benefice asupra digestiei. Însa planta aceata are si o acțiune estrogenică. Aceasta înseamnă că poate crește în mod natural nivelul de estrogen prezent în sânge. Frunzele uscate ale salviei pot fi utilizate în tratamentul simptomatic al bufeurilor sub formă de extract uscat, pulbere sau ceai. Trebuie remarcat faptul că pulberea nu suferă niciun tratament chimic sau termic și reprezintă forma cea mai apropiată de planta în starea sa naturală.

Hamei

La fel ca salvia, hameiul are un efect asemănător estrogenului. Este utilizat în medicina pe bază de plante pentru acțiunea sa împotriva anxietății, pentru a promova somnul și pentru tratamentul anumitor efecte adverse legate de menopauză. Această plantă cățărătoare este eficientă în tratamentul bufeurilor sub formă de extract, ceai de plante sau tinctură.

Castan salbatic

Virtutile castanului salbatic au fost recunoscute inca din Antichitate. Stimulează și reechilibrează sistemul hormonal feminin, fiind un mare aliat pentru femeile care au menstruatii dureroase și / sau neregulate și pentru femeile aflate la postmenopauză. Acționează în special asupra bufeurilor și creșterii în greutate. Rețineți că efectele nu sunt imediate. În general, acestea sunt observate după trei luni de administrare regulată.

Planta care reducefrecventa si intensitatea bufeurilor: Coada soricelului

Coada soricelului este asemănătoare estrogenului. Astfel, poate lupta împotriva durerilor pelvine și poate acționa asupra bufeurilor.

Trifoi roșu

Trifoiul roșu conține fitoestrogeni, izoflavone si are capacitatea de a compensa deficiențele hormonale. Această plantă este, prin urmare, ideală pentru femeile care suferă de bufeuri în timpul menopauzei.

Planta care reduce frecventa si intensitatea bufeurilor: Păducel

Spre deosebire de plantele menționate mai sus, păducelul nu are acțiune hormonală, dar are multe virtuți. Acționează în special asupra anxietății și palpitațiilor, simptome asociate bufeurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024