Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 6 motive pentru a consuma fructe de soc
6 motive pentru a consuma fructe de soc

6 motive pentru a consuma fructe de soc

02 sept. 2015, 11:40,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:59986;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Specia de soc de la noi, Sambucus nigra, este singura varietate a carei fructe devin comestibile fara restrictii in momentul in care s-au copt complet. Fructele de soc crude contin o substanta chimica aglicozida care, in urma procesarii in organism, se transforma in cianura, dar ca sa va intoxicati ar trebui sa mancati foarte multe.

O mana de fructe bine coapte de soc nu o sa va faca nimic, mai mult de atat ar putea provoca cel mult un deranj la stomac persoanelor sensibile. Dar, daca va este inca teama sa le consumati, mai ales daca de mici vi s-a tot spus ca sunt toxice, gatiti-le. Gatite, toate fructele de soc devin cat se poate de usor digerabile si delicioase si este cu atat mai minunat ca ele pot fi preparate in modalitati variate, la fel de bine ca afinele, de exemplu. Caldura focului anihileaza toxina cianidica.

Beneficiile nebanuite ale socului. Iata ce afectiuni tratezi cu florile si fructele de soc

Beneficiile fructelor de soc

1. Fructele de soc ajuta la intarirea sistemului imunitar – au o concentratie mare de vitamina C, flavonoide, antociani și multi alti antioxidanti puternici, motiv pentru care acestea sunt un igredient ce stimuleaza sistemul imunitar. Fructele de soc sunt un remediu natural pentru prevenirea infectiilor virale si bacteriene cum ar fi tusea, raceala, gripa si amigdalita.

2. Previn aparitia cancerului – datorita continutului ridicat de antioxidanti, boabele de soc fac minuni in prevenirea si cresterea celulelor canceroase. Mai mult, acesti antioxidanti combat radicalii liberi care au tendinta de a deveni cancerigeni daca nu sunt luati in calcul.

3. Regleaza nivelul colesterolului in corp – extractul de fructe de soc contine cantitati generoase de glucozide, o substanta cunoscuta pentru reducerea nivelului de colesterol rau din corpul uman. Celor carora au probleme cu colesterolul (colesterol crescut) li se recomanda sa incorporeze in dieta lor zilnica fructe de soc.

4. Au efect de intinerire a pielii – infuzate cu proprietati anti imbatranire si de combatere a radicalilor liberi, boabele de soc mentin pielea radianta si tanara pentru o perioada lunga de timp. De asemenea, acestea actioneaza ca un agent natural de detoxifiere tinand astfel la distanta afectiuni dureroase ale pielii cum ar fi acneea, arsurile si cicatricele.

5. Confera o vedere mai buna – timp de secole morcovii au fost cunoscuti pentru propritatile lor de consolidare a vederii, dar daca morcovii nu sunt pe gustul cuiva, atunci poate incerca fructele de soc. Cu un continut ridicat de vitamina A si B6, aceste fructe de padure ajuta la reducerea si prevenirea diferitelor afectiuni oculare, cum ar fi degenerescenta maculara si glaucomul, asigurand o vedere durabila.

6. Sursa de fibre – fructele de soc pot fi un mare plus in dieta ta, daca esti in cautarea unui fruct bogat in fibre care poate stimula sistemul digestiv. O singura portie de soc este suficienta pentru a satisface 28% din necesarul de fibre de zi cu zi si mentine sistemul digestiv intr-o functionare eficienta.

Ai gripa? Fructele de soc te vindeca

Fructele de soc, un aliment nutritiv

Fructele de soc sunt o sursa puternica de vitamine si minerale esentiale. Aceste substante nutritive puternice fac din fructele de soc o gustare sanatoasa cu excelente proprietati de vindecare. Se cunoaste ca 100 de grame de fructe de soc contin 60% vitamina C, 12% vitamia A, 11% vitamina B6, 5% tiamina și 4%riboflavina. Toate aceste vitamine lucreaza impreuna pentru a mentine corpul sanatos si mereu in forma.

In plus, sunt si o sursa de fier, potasiu, calciu si fosfor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 ianuarie 2025
10 ianuarie 2025