Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » 6 metode pentru tratarea urticariei
6 metode pentru tratarea urticariei

6 metode pentru tratarea urticariei

07 sept. 2011, 21:05,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:6314;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Urticaria este o reactie alergica a organismului, exteriorizata pe tegumente, sub forma de placi rosii, reliefate (ca leziunile provocate de urzica), care provoaca mancarimi. Aceste simptome pot sa fie insotite de o stare de neliniste, agitatie, insomnie si senzatie de arsura la nivelul tegumentelor. Cel mai frecvent, urticaria apare datorita alimentelor sau medicamentelor ingerate. Iata cateva metode pentru tratarea urticariei

1. Mixturile calmante
Pruritul intens care caracterizeaza urticaria poate fi ameliorat prin aplicarea zilnica pe zonele afectate a unei mixturi calmante pe baza de mentol.  

2. Dermatocorticoizii
Remisiunea leziunilor poate fi grabita prin folosirea o data pe zi a unei creme pe baza de corticosteroizi. Crema trebuie aplicata in strat subtire si nu trebuie folosita pe termen lung (peste 2 saptamani), deoarece este un produs medicamentos care nu e lipsit de reactii adverse in cazul folosirii nejudicioase.  

10 tratamente naturiste pentru urticarie 

3. Antihistaminicele 
Mancarimea poate fi calmata prin administrarea unui medicament cu actiune antihistaminica (ex. Claritine, Zyrtec, Aerius) sau a unei combinatii de doua astfel de medicamente, unul urmand sa actioneze pe timpul zilei, iar celalalt noaptea.  

4. Corticosteroizii sistemici
In cazul unei eruptii severe, care nu poate fi controlata prin produse locale si antihistaminice, se poate folosi un corticosteroid in doza mica si pe o perioada scurta pentru a facilita remiterea mai rapida a simptomelor. Pe parcursul tratamentului, regimul alimentar va fi complet nesarat. 

5. Corticosteroizii injectabili
Acestia se folosesc in situatia in care leziunile urticariene sunt insotite de angioedem, adica umflaturi la nivelul pleoapelor, al buzelor, al mainilor sau picioarelor. Se administreaza sub forma injectabila pentru controlul rapid al edemului, considerat o urgenta medicala.  

6. Regim alimentar
Indiferent de cauza urticariei, regimul alimentar este obligatoriu. Durata pe care va fi tinut este stabilita de medic (un interval de cateva zile) si se bazeaza pe alimente cu continut minim de alergeni. Regimul exclude carnea, produsele lactate, ouale, citricele, ciocolata, alunele, bauturile racoritoare si in principiu tot ce inseamna produs conservat sau care contine coloranti sau conservanti.

Ideea este de a nu supune organismul, deja slabit in urma reactiei alergice initiale, unui stres si risc suplimentar prin consumul de alimente cu potentialul de a intretine sau de a agrava chiar eruptia. Revenirea la regimul alimentar obisnuit se va face treptat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`