Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 6 lucruri importante de știut dacă sunteți băutor de cafea
6 lucruri importante de știut dacă sunteți băutor de cafea

6 lucruri importante de știut dacă sunteți băutor de cafea

16 nov. 2020, 22:45,
BZI.ro, în Sanatate

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Este cultivata în peste 70 de țări, principalii doi producători din lume fiind Brazilia și Columbia. Contrar credinței populare, cafeaua conține vitamine și minerale, precum și compuși antioxidanți. Cafeaua conține multi compuși bioactivi, dintre care majoritatea se formează în timpul procesului de prăjire. Trei dintre acestia se găsesc în mare concentrație și sunt importanti din punct de vedere fiziologic. Acestia sunt cafeina, alcoolii diterpenici și compușii fenolici cunoscuți pentru efectele lor antioxidante. Iată 6 lucruri importante de știut dacă sunteți băutor de cafea!

1. Există doar două tipuri de cafea în lume

Arabica și Robusta sunt cele două tipuri de cafea pe care le veți găsi în ceașca de dimineața. Dacă primul este cultivat în mare parte, al doilea se vinde mai puțin. Arabica are un gust mai delicat, în timp ce Robusta este mai corpolent.

2. Cafeaua este un fruct

După doi ani, planta de cafea produce fructe mici care, la rândul lor, vor produce două boabe de cafea.

3. Lucru important de stiut despre cafea: are efect după 30 de minute

Odată consumată, veți simți efectul complet după aproximativ 30 de minute. Cu toate acestea, va dura 4 până la 6 ore până când corpul dumneavoastră nu va mai simți efectele sale.

4. Lucru important de stiut despre cafea: ar fi fost descoperită de capre

Legenda spune că cafeaua a fost descoperită de capre. Ciobanul ar fi descoperit că turma sa de capre era plină de energie atunci când animalele mâncau frunzele unui pom fructifer.

5. Cafeaua este foarte populară

Deși unele studii se contrazic, cafeaua se crede că este cea mai populară băutură din lume, imediat după apă. Se spune că țările scandinave sunt cele mai mari consumatoare de cafea.

6. Cafeaua asigura performanțe mai bune

Se știe că cafeaua îmbunătățește performanța mentală, dar și cea fizică. Datorită acestei băuturi, veți fi mai puternic în timpul sesiunilor de antrenament, dar si mai productiv la serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *