Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » 6 cauze surprinzătoare ale deshidratarii
6 cauze surprinzătoare ale deshidratarii

6 cauze surprinzătoare ale deshidratarii

14 dec. 2020, 07:24,
în Sanatate

Corpul tău este format din aproximativ 60% apă. Uneori este suficient să pierzi 2% din ea, astfel încât starea de spirit sa se schimbe imediat, nivelul de energie sa scada și funcțiile cognitive sa încetineasca. Aflați ce poate provoca deshidratarea și cum să o preveniți! Iata 6 cauze surprinzătoare ale deshidratarii!

Diabetul

Persoanele care au diabet, și în special cele care nu știu că au aceasta boala, prezintă un risc crescut de deshidratare. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când nivelul zahărului din sânge este prea mare, organismul încearcă să scape de acest exces de glucoză prin creșterea producției de urină.

Dacă aveți diabet, discutați cu medicul dumneavoastră despre cum să vă controlați mai bine glicemia. Dacă nu, dar adesea vă este foarte sete, discutați cu medicul dumneavoastră care va verifica dacă există diabet.

Menstruatia

Cand esti la menstruație, nu ezita să bei mai multă apă decât de obicei. Acest lucru se datorează faptului că estrogenul și progesteronul influențează nivelul de hidratare al corpului. In plus, sângele pierdut în timpul menstruației influenteaza și el nivelul lichidului din corp.

Dacă menstruația este abundenta și trebuie să vă schimbați tamponul cel puțin la fiecare două ore, discutați cu un ginecolog.

Sindromul de colon iritabil

De parcă sindromul intestinului iritabil nu ar fi suficient de rău, acesta provoacă și deshidratare! Acest lucru se datorează în principal simptomelor diareei cronice. Dar și pentru că, eliminând din dieta noastră zilnică fructele și legumele crude, bogate în apă, ne reducem, fără să vrem, aportul de apă.

Pentru a crește nivelul de hidratare, optează pentru paste integrale din grâu și orez brun. Când gătiți, vor absorbi apă și vă vor ajuta mult mai mult decât pastele și orez alb.

Hipertensiunea

Multe medicamente, inclusiv multe tratamente pentru tensiunea arterială crescută, funcționează ca diureticele. În liniște, acestea cresc producția de urină și riscul de deshidratare. Dacă sunteți tratat pentru hipertensiune arterială, creșteți aportul zilnic de băuturi.

Stresul

Dacă sunteți sub presiune constantă, glandele suprarenale se epuizează, provocând insuficiență suprarenală. Problema este că aceste glande produc și aldosteron, un hormon care ajută la reglarea nivelului de lichid și electrolit al corpului.

Când sunteți stresat, nu ezitați să beți mai multe lichide. Dar găsirea unei modalități de prevenire a stresului este în continuare cea mai bună soluție pentru a menține glandele suprarenale în formă bună.

Suplimente alimentare

Doar pentru că sunt naturale nu înseamnă că suplimentele alimentare nu au efecte secundare. Anumite plante precum pătrunjelul sau păpădia cresc producția de urină, ceea ce poate duce la deshidratare. Dacă vă gândiți să luați un supliment alimentar, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră, care vă va spune dacă există potențiale efecte secundare de care să vă preocupați. Și, mai presus de toate, urmați acest sfat de bun simț, care este să beți apa când vă este sete. Setea este mesajul corpului de a-ți spune că ai un deficit de apă.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
observatornews.ro
Un fost consilier, candidat la Primăria Tulcea s-a sinucis. Şi-a anunţat decizia într-un video, pe Facebook: "Vă rog să nu veniți la înmormântarea mea"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cum să cureți cartofii ușor folosind doar apă, sare și gheață
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
Primești 500 de lei de la stat dacă lași iarba să crească. Românii cu livezi nu știu de acest ajutor
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simona Bucura-Oprescu a semnat DOCUMENTUL prin care pensionarii scapă de datorii vechi. Ce prevede actul normativ
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`