Prima pagină » Lifestyle » 6 alimente care vă ajuta să vă curățați corpul de nicotină
6 alimente care vă ajuta să vă curățați corpul de nicotină

6 alimente care vă ajuta să vă curățați corpul de nicotină

09 feb. 2021, 11:25,
în Lifestyle

Fumatul este dăunător, fumatul ucide. Cu cât încetezi mai repede această dependență, cu atât mai bine. Nicotina este eliminată din organism în decurs de una până la trei zile și, de îndată ce se întâmplă acest lucru, respirați profund și vă simțiți imediat mai bine. Acest proces poate fi accelerat prin consumul anumitor alimente.

Nicotina este o neurotoxină puternică care, în doze mici, are un efect interesant asupra psihicului. Blochează receptorii acetilcolinei, provocând defecțiunile celulelor nervoase și musculare. Nicotina formează în noi însăși obiceiul de a fuma și accelerează ritmul cardiac, crește tensiunea arterială și, cu aceasta, riscul de accident vascular cerebral .

Astăzi, în ciuda tuturor interdicțiilor și restricțiilor existente, precum și a ultimelor cercetări care vorbesc despre pericolele excepționale  ale fumatului, oamenii fac încă o alegere în favoarea consumului de tutun. Desigur, tutunul poate fi mestecat sau chiar adulmecat ca pe vremuri, dar faptul rămâne: nicotina va pătrunde în continuare în fluxul sanguin, indiferent de modul în care îl folosești.

Există însă produse care ajută la curățarea rapidă a organismului de nicotină. Sunt aproximativ o duzină de ei. Să aflăm ce feluri de mâncare ar trebui servite pentru a deveni puțin mai sănătoși în viitorul apropiat.

1. Broccoli

Broccoli conține o cantitate imensă de vitamine B5, C și B, care sunt responsabile pentru reglarea celor mai importante procese din corpul nostru. Lipsa lor poate duce la funcționarea defectuoasă a funcțiilor vitale. Broccoli umple vitamina C și menține rata metabolică necesară. În plus, conține gena NRF2, care protejează plămânii de procesele oxidative și inflamatorii declanșate de fumat.

2. Portocale

Portocala este o armă foarte puternică împotriva nicotinei. Acest fruct al familiei de citrice este excelent pentru energizarea organismului cu vitamina C preferată și ajută la ameliorarea stresului pe care începem să-l experimentăm atunci când renunțăm la mamelonul cu nicotină.

3. Spanac

Spanacul este mâncarea preferată a marinarului Popeye. Și se știe că Popeye este cel mai puternic om din lume. Deși fictiv. Apropo, el este un personaj foarte atent și mănâncă spanac dintr-un motiv: planta conține mult acid folic – o vitamină solubilă în apă (B9), care este necesară pentru sistemul imunitar și circulator. Salata de spanac va contribui la îndepărtarea rapidă a nicotinei din corpul obosit din lupta cu ea și vă va readuce la somn normal și la spiritele bune .

4. Ghimbir

Lucrul este foarte util. Mai mult, este delicios: peste tot în lume, ghimbirul  a fost mult timp un aditiv de cofetărie preferat. Pe lângă gustul său interesant, ghimbirul este renumit pentru capacitatea sa de a trata răcelile , ameliorând inflamațiile din gât și gură.

Rădăcina acestei plante este utilizată aproape peste tot în medicina populară, chiar și pentru pierderea în greutate . Pentru fumători, ghimbirul este bun deoarece substanțele pe care le conține ajută la scăderea lipidelor din sânge. Acest lucru are un efect pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular uman, care se recuperează după ani de otrăvire regulată.

5. Afine

După cum probabil ați ghicit deja, astăzi avem o adevărată hit parade de vitamine. Următorul pas este merisoarele: acidul conținut de acesta ajută, de asemenea, să scăpați rapid de robia nicotinei. Nicotina crește glicemia în același mod ca aceste fructe de pădure. Prin urmare, vă sfătuim să vă înlocuiți țigările cu afine. Acest lucru vă va ajuta să faceți față retragerii.

6. Lămâie

Lămâia este o altă tactică pentru gestionarea stresului asociat cu renunțarea la fumat. Dacă fumați, nicotina rămâne în sânge în medie trei zile, afectându-vă pielea  și imunitatea . Aceeași vitamină C și acid citric în sine vor ajuta la restabilirea vigoare de odinioară în organism. Bea ceai de lămâie, prepară limonadă  sau adaugă lămâie în mâncare – oricare preferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`