Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 6 alimente care te fac să îmbătrânești mai repede
6 alimente care te fac să îmbătrânești mai repede

6 alimente care te fac să îmbătrânești mai repede

02 mai 2021, 10:40,
în Sanatate

Cremă hidratantă anti-îmbătrânire, ser antirid, protecție solară. Foarte des, punem totul pe îngrijirea cosmetică pentru a întârzia îmbătrânirea pielii. Cu toate acestea, îngrijirea pielii nu este singurul lucru de luat în considerare. Factori externi precum tutunul, stresul, poluarea și soarele, împreună cu machiajul genetic, pot, de asemenea, să încrețească pielea și să accelereze îmbătrânirea celulară. Cu toate acestea, deși în general se acceptă faptul că un stil de viață sănătos și un somn bun duc la o piele frumoasă, se spune puțin despre efectul unei diete dezechilibrate. Și totuși, nu există nimic mai important decât o dietă echilibrată, atât în ​​prevenirea apariției ridurilor, cât și în menținerea unei sănătăți bune. În acest sens, descoperă alimentele care îți fac pielea și corpul să îmbătrânească mai repede!

Alcoolul, unul dintre cele mai proaste alimente care te fac să îmbătrânești rapid

Tenul tău cenușiu și ochii umflați a doua zi după o seara presarata cu alcool sunt probabil cele mai vizibile semne ale acestui lucru! Alcoolul are un efect foarte negativ asupra pielii, în special prin conducerea la deshidratare care este favorabilă apariției ridurilor. Băuturile alcoolice tind, de asemenea, să dilate vasele de sânge, ceea ce slăbește pielea și lasă să apară roșeața. Când este consumat seara, fragmentează somnul, ceea ce înseamnă că pielea nu primește odihna optimă de care are nevoie pentru a se regenera. Fiind calorii goale și lipsite de substanțele nutritive găsite în alte alimente, alcoolul epuizează, de asemenea, ficatul și corpul, provocând oboseală generală, rotire mai lentă a celulelor și scurtarea telomerilor care ne protejează ADN-ul. Deci, este mai bine să îl consumați cu moderatie și nu în combinație cu fumatul. Pentru orice pahar de alcool consumat, beți o cantitate dubla de apă, pentru rehidratare!

Alimentele foarte sărate te fac să îmbătrânești mai repede

La fel ca alcoolul, sarea duce la deshidratare severă. Sodiul tinde să aspire apa prezentă în corp. Îmbătrânirea prematură are loc mai repede, lăsând pielea mată, uscată și cicatricială. Ar trebui să menționăm în special anumite alimente, cum ar fi mezelurile, care sunt alimente bogate în grăsimi și sare, afectând grav țesuturile și provocând oxidarea celulelor pielii.

Cofeina, nu neapărat prietenoasă cu pielea

În lumea frumuseții, această componentă este foarte apreciată pentru efectele sale asupra epidermei. Are efecte împotriva celulitei, precum și in descongestionarea umflăturilor. Cu toate acestea, cofeina din băuturile răcoritoare, ceai sau cafea reprezinta un notoriu agent diuretic și deshidratant atunci când o bem. Consumata în cantitate prea mare, va duce, de asemenea, la o scădere a producției de colagen care are grijă de elasticitatea pielii. Prin urmare, aceasta lasă pielea mai puțin suplă, ceea ce lasă loc ridurilor și pielii lăsate.

Brânză

Cu siguranță, brânza este o sursă de calciu care ajută la întărirea oaselor și a dinților. Deci nu este vorba de interzicerea acesteia, ci de a fi atent să nu abuzăm. Există într-adevăr o cantitate mare de acizi grași saturați care accelerează îmbătrânirea inimii și promovează bolile cardiovasculare.

Dulciuri și gemuri

Zahărul este foarte captivant: cu cât mănânci mai mult, cu atât vrei mai mult! Îngrijorarea este că fenomenul cunoscut sub numele de „glicație” face ca anumite zaharuri, cum ar fi fructoza din gem sau siropul de porumb, să se lege de proteinele din corpul nostru. Există apoi o reacție chimică în timpul căreia aceste proteine ​​vor acționa negativ asupra fibrelor de colagen și elastină care vor deveni dure și aglomerate. Acest lucru va face pielea mai puțin elastică. Ea își va pierde tonusul și, prin urmare, va avea mai multe șanse să îmbatraneasca mai repede. Aceste proteine ​​vor produce, de asemenea, radicali liberi care vor acționa direct asupra producției de acid hialuronic și colagen. În plus, dulciurile au un indice glicemic ridicat, ceea ce face să crească nivelul zahărului din sânge. Acest lucru dăunează pancreasului. În ceea ce privește gemurile, acestea pot deteriora inima și pot crește nivelul colesterolului rău.

Carne prea gătită

Carnea prea gătită nu este doar cancerigenă. De asemenea, are un impact asupra tinereții noastre datorită efectului său inflamator. Carnea prea gatita conține într-adevăr compuși toxici care duc la stres oxidativ. Acest lucru ne face să obosim mai ușor și accelerează îmbătrânirea și moartea celulelor. Și aveți grijă, dacă cumpărați migdale prăjite sau arahide, vă supuneti aceluiași risc. Prin urmare, este mai bine să monitorizați cantitatea de carne consumată, precum și gătirea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *