Prima pagină » Business în România » 6.1 milioane de lei profit pentru Safetech Innovations care are birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi

6.1 milioane de lei profit pentru Safetech Innovations care are birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi

28 aug. 2024, 12:53,
George Cristian în Business în România

Safetech Innovations a realizat un profit net de 6.1 milioane de lei în primul semestru la o cifră de afacere de 30.2 milioane de lei. Compania are birouri în București, Londra și Abu Dhabi. Asta în contextul în care piața de IT a avut parte de mai multe șocuri la nivel mondial.

Vă aducem aminte faptul că acțiunile Intel au scăzut cu 20% după ce compania a anunțat că va concedia peste 15.000 de angajați. Sunt șocuri puternice care afectează industria de IT la nivel mondial. Totuși sunt și firme care excelează și care pare că nu au probleme în acest sens.

6.1 milioane de lei profit pentru Safetech Innovations

Safetech Innovations, lider în domeniul securității cibernetice, a raportat rezultate financiare excelente pentru prima jumătate a anului 2024. Cifra de afaceri a crescut cu 68%, ajungând la 22,7 milioane de lei, iar profitul net a urcat la 6,1 milioane de lei, o creștere de 58% comparativ cu perioada similară din anul precedent.

Victor Gânsac, Președinte al Consiliului de Administrație și CEO al companiei, a subliniat succesul obținut, menționând că performanțele financiare din prima jumătate a anului confirmă angajamentul firmei față de creșterea sustenabilă și inovația în domeniu. Gânsac a adăugat că rezultatele încurajatoare sunt o dovadă a eficienței strategiilor operaționale implementate și a îmbunătățirii performanței financiare atât la nivel local, cât și internațional. El a exprimat încrederea că Safetech Innovations este pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivele financiare stabilite pentru anul 2024 și a exprimat optimismul în legătură cu perspectivele pentru a doua jumătate a anului, având în vedere implicarea în patru proiecte cu fonduri europene și alte inițiative în domeniul securității cibernetice.

În prima parte a anului, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 31% la cifra de afaceri totală, în timp ce implementarea soluțiilor de securitate a reprezentat 69%. Compania a reușit să adauge 18 clienți noi pe piața românească, consolidându-și astfel poziția pe acest segment.

Profitul net a crescut cu 186% pentru Safetech Innovations

La nivel consolidat, inclusiv performanța entității din Marea Britanie, Safetech UK, compania a raportat venituri de 30,6 milioane de lei, o creștere de 56% față de prima jumătate a anului 2023, și o cifră de afaceri de 23,2 milioane de lei, cu 72% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul net a crescut cu 186%, ajungând la 4,2 milioane de lei, indicând succesul strategiei de concentrare pe contracte de valoare mai mică dar cu volum mai mare.

Safetech Innovations este activă în patru proiecte finanțate prin fonduri europene, totalizând peste 10 milioane de lei, și a câștigat recent un contract semnificativ pentru un proiect de cercetare-dezvoltare în cadrul Planului Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare 2022-2027. Bugetul total al proiectului este de 13 milioane de lei, cu 7 milioane de lei alocate către companie.

Înființată în 2011 și listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București în februarie 2023, Safetech Innovations furnizează soluții complete de securitate cibernetică, incluzând consultanță, testare de securitate, soluții personalizate și servicii externe de securitate. Compania colaborează cu parteneri de renume, cum ar fi CheckPoint, Microsoft și DarkTrace, și are o echipă de peste 60 de angajați. Safetech este implicată în proiecte de securizare a infrastructurilor critice în multiple țări, inclusiv Statele Unite și Uniunea Europeană, demonstrând astfel impactul și extinderea globală a activităților sale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *