Prima pagină » Local » 50 de mii de crizanteme vor colora străzile din Iași. Angajații de la Servicii Publice fac pregătiri pentru campania de toamnă: „Este primul an în care avem un număr atât de mare”

50 de mii de crizanteme vor colora străzile din Iași. Angajații de la Servicii Publice fac pregătiri pentru campania de toamnă: „Este primul an în care avem un număr atât de mare”

21 sept. 2024, 02:00,
Andreea STAN în Local

În curând, începe campania de toamnă a celor de la Servicii Publice. Astfel, în următoarea perioadă, 50 de mii de crizanteme vor colora străzile din Iași. Pe lângă acestea vor fi plantate alte sute de mii de flori

Există 3 tipuri de flori produse în serele de pe Aleea Tudor Neculai din Iași. Acestea sunt timpurii, târzii și medii. Cele din urmă sunt pregătite pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Restul crizantemelor vor putea fi admirate de ieșeni la tot pasul, prin parcuri și pe străzile din oraș.

50 de mii de crizanteme pe străzile din Iași. O paletă diversificată de culori

Din luna octombrie, cetățenii se vor putea bucura de cele 50 de mii de crizanteme pe străzile din Iași. Angajații societății acordă o mare atenție plantelor pentru a se dezvolta armonios. Crizantemele de anul acesta prezintă o paletă largă de culori, 10 la număr, printre care albe, galbene, mov, roșii sau cărămizii. Ulterior, cele care vor fi expuse pe pietonalul Ștefan cel Mare vor fi plantate în tot orașul.

„Anul acesta, avem pregătite 50 000 de crizanteme. Sunt 10 culori, albe, galbene, mov, roșii, cărămizii, dar și diferite nuanțe. Cele medii sunt cele care vor înflori în perioada următoare. În cadrul amenajării cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, numai în fața tribunei vor fi 5 000 de flori. Pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în structurile metalice în care se vor monta ghivece se vor mai planta câteva mii. De asemenea, vor fi și în Copou, în parcuri. Noi vrem să le mutăm din ghivece, iar pe cele de la Sfânta Parascheva le vom planta ulterior în oraș”, a transmis Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice Iași.

Noutatea acestui an privește numărul impresionant de crizanteme ce vor îmbrăca arterele Iașului. Producția a crescut ușor, ușor de la an la an. Astfel, s-a ajuns la cel mai mare număr de flori de acest fel produse până în prezent în serele celor de la Servicii Publice.

„Este primul an în care avem un număr atât de mare de crizanteme. Am început cu 8 mii, apoi 15 mii, 20 de mii, iar acum am ajuns la 50 de mii. Dintre cele 50 de mii sunt aproximativ 30 de mii produse de noi, vorbind de materialul săditor. Restul de 20 de mii au fost achiziționate de la diverși furnizori din străinătate, din Olanda, de exemplu”, a adăugat directorul Servicii Publice Iași.

Angajații societății pot fi văzuți în fiecare zi pe spațiile verzi din oraș. Aceștia lucrează neîncetat pentru a amenaja zonele și a planta florile.

Campania de toamnă aduce aproape 800 de mii de flori pe străzile din Iași

Începând cu luna octombrie, vor fi plantate alte sute de mii de bulbi de lalele în oraș. Astfel, ieșenii se vor putea bucura de florile multicolore în primăvara următorului an. Pe lângă lalele și crizantemele de sezon, angajații de la Servicii Publice au pregătit și 470 de mii de plante bianuale. În total, 800 de mii de flori vor adăuga o pată de culoare pe străzile Iașului.

„Începem campania de toamnă, încă așteptăm să se mai răcească. La sfârșitul lunii octombrie, vom demara în forță. Astfel, vom planta bulbi de lalele direct în teren, în oraș. Sunt undeva la 280 de mii, dar avem 470 de mii de flori bianuale și crizantemele. Sunt aproape 800 de mii de flori care vor fi plantate în campania de toamnă de anul acesta”, a mai spus Laurențiu Ivan.

Serele celor de la Servicii Publice sunt unele dintre cele mai moderne din țară. Acestea furnizează aproximativ un milion și jumătate de flori în fiecare an, iar în curând urmează să fie extinse. Totuși, ieșenii se vor putea bucura de întreaga producție numai în cazul în care actele de vandalism se vor reduce cât mai mult. În continuare, aceasta este o problemă pregnantă care afectează atât spațiile verzi din oraș, cât și fondurile societății.

În perioada următoare, urmează să fie plantate 50 de mii de crizanteme pe străzile din Iași. Alte sute de mii de flori vor bucura ochii cetățenilor care iau orașul la pas.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024