Prima pagină » Lifestyle » 5 simptome pe care nu trebuie să le ignorați
5 simptome pe care nu trebuie să le ignorați

5 simptome pe care nu trebuie să le ignorați

27 oct. 2020, 15:14,
BZI.ro, în Lifestyle

Dureri de cap severe, respirație urât mirositoare, oboseală – vă vom spune de ce poat fi periculose și cum să faceți față tuturor. Precautia este ca o inarmare. Orice boală este mai ușor de tratat într-un stadiu incipient, astfel încât chiar și atenția asupra simptomelor complet inofensive poate face o treabă bună. Adesea, aceste „lucruri mărunte” sunt elementele care influențează viitoarele probleme de sănătate.

  1. Dureri de cap

Dacă aveți în mod constant o durere de cap palpitantă, este timpul să vă gândiți să mergeți la medic. Este necesar să trageți alarma atunci când durerile de cap severe sunt însoțite de febră, crampe, pierderea cunoștinței, confuzie a gândurilor, rigiditate (tensiune) a mușchilor occipitali și, de asemenea, dacă durerea radiază către ureche sau ochi. Toate acestea pot fi semne ale unor boli foarte grave.

Aportul de proteine și magneziu va ajuta la reducerea severității durerii de cap sau la eliminarea acesteia, deoarece deficitul de magneziu din organism poate duce la dureri de cap și migrene.

  1. Respirația urât mirositoare

Dacă vă simțiți respirația urât mirositoare chiar și după ce v-ați spălat recent dinții, contactați imediat un specialist: cel mai probabil, acesta este un semn al bolilor cavității bucale, cum ar fi parodontita. Parodontita este un proces inflamator în țesuturile care dețin dintele. Fără măsuri urgente, puteți rămâne chiar și fără dinți.

Astfel de boli nu apar așa, deși, în unele cazuri, „moștenirea dentară” proastă poate juca un rol. Într-un fel sau altul, este necesar să acordați atenția cuvenită dinților în fiecare zi: periați-i de două ori pe zi (de preferință și după prânz); folosirea aței dentare pentru curățarea resturilor alimentare care creează un teren de reproducere pentru bacterii; folosiți gumă de mestecat după mese; vizitați medicul dentist cel puțin de două ori pe an.

  1. Schimbări de dispoziție și depresie

Schimbările bruște de dispoziție pot fi cauzate de vreme rea sau de muncă proastă sau chiar de lucruri mai grave. Una dintre ele este inflamația, care produce citokine. Citokinele inflamatorii sunt proteine speciale care sunt sintetizate de diferite celule (de exemplu, celule ale sistemului imunitar) din organism. Un studiu a arătat că pot provoca depresie.

Puteți suprima starea de spirit proastă, iritația și apatia cu ajutorul alimentelor bogate în vitamina B 12 (de exemplu, ficat de vită sau de pui, macrou, ouă) și omega-3 (pește roșu).

  1. Tulburări de somn și insomnie

Potrivit unor rapoarte, aproximativ o treime din populația adultă a lumii suferă de tulburări de somn și insomnie. De exemplu, în Statele Unite, 10% dintre adulți suferă de insomnie constantă. Motivele tuturor pentru privarea de somn pot fi diferite, dar există unul care ar trebui să te îngrijoreze serios. Un studiu realizat la Universitatea din Arizona din Statele Unite a constatat că insomnia cronică este însoțită de inflamația pereților vaselor de sânge. Prin urmare, va fi util să faceți teste.

Puteți combate insomnia fără medicamente speciale. Încercați să reglați temperatura din camera în care dormi – ar trebui să fie între 15 și 23 de grade; aranjați aromaterapia; citeste o carte inainte de culcare; eliminați toate obiectele gadget din cameră; nu beți cafea seara; mâncați mai multe alimente bogate în magneziu. Și apoi un somn profund și dulce este garantat.

  1. Oboseala

Există un astfel de lucru ca „sindromul oboselii cronice” – acesta este considerat o boală. Simptomele includ oboseală rapidă și oboseală severă chiar și după o odihnă lungă și de înaltă calitate. Desigur, poate că tocmai ați depășit-o la locul de muncă și nu ați scutit niciun efort, și până la urmă vă simțiți ca o lămâie stoarsă. Dar oboseala poate fi și un simptom al inflamației hepatice sau intestinale. Acest lucru este susținut de două studii,  dintre care unul a fost realizat la Universitatea din Calgary din Canada. Pentru a nu pierde timpul cu autodeterminarea cauzelor oboselii rapide, este mai bine să consultați imediat un medic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *