Prima pagină » Sanatate » Frumusete » 5 retete pentru vopsirea naturala a parului
5 retete pentru vopsirea naturala a parului

5 retete pentru vopsirea naturala a parului

08 dec. 2015, 02:22,
BZI.ro, în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:62217;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

De cate ori ti-ai vopsit parul? O data? De doua ori? De multe ori? Motivul pentru te intrebam este ca unele studii au aratat ca produsele destinate colorarii parului sunt cancerigene. Anumite substante chimice din vopseaua de par au fost asociate cu anumite tipuri de cancer: de san, de vezica urinara, leucemie si limfom non-Hodgkin. Cu cat utilizezi mai mult astfel de produse, cu atat riscul este mai mare.

Asta nu inseamna ca nu trebuie sa iti mai schimbi culoarea parului. Poti sa o faci si pentru a minimiza expunerea la substante chimice daunatoare megi pe calea naturala. Iata cateva retete naturale pentru vopsirea parului:

Otet de mere

Otetul de mere poate face minuni pentru parul tau. Nu numai ca va ajuta sa curatati parul si sa scapati de substantele chimice, dar poate fi utilizat si pentru a da parului o nuanta mai deschisa.

Ingrediente:
1/4 ceasca otet de mere
1 cana apa
Se amesteca cele doua ingrediente impreuna. Clatiti cu acest amestec parul, dupa ce l-ati spalat. Lasati-l timp de 20 de minute inainte de a clati parul. Faceti asta de 3-4 ori pe saptamana.

Cum poti acoperi firele albe de par fara sa apelezi la vopsea

Musetel

Musetelul este una dintre acele plante care pot face minuni pentru sanatatea ta. In afara de proprietatile sale medicinale, este, de asemenea, cunoscut pentru faptul ca decoloreaza parul.

Ingrediente:
5 plicuri ceai musetel
3 cani de apa
Se fierbe apa si se adauga pliculetele de ceai. Lasati-l sa se raceasca complet inainte de a pune ceaiul intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizati pe par inainte de a iesi afara. Faceti asta zilnic, pana cand observati ca parul are nuante mai deschise.

Scortisoara

mare pentru pastrarea stralucire parului si umiditate.
Ingrediente:
3 linguri de scortisoara
3 linguri de balsam
Combinati scortisoara si balsamul de par. Umeziti parul si aplicati amestecul. Strangeti parul intr-o coada sau rasuciti-l in coc. Acoperiti-l cu o casca de dus sau prosop. Lasati amestecul sa actioneze peste noapte, iar in dimineata urmatoare clatiti.

Reteta pentru par roscat

Ingrediente:
1/2 cana de galbenele sau craite
2 linguri de petale de hibiscus rosu
2 cani de apa

Fierbeti apa. Adaugati florile si fierbeti 30 de minute. Strecurati si clatiti parul cu aceasta solutie la final, apoi lasati parul sa se usuce la soare.

Vopseste parul cu vopsea din plante. E mai sanatos

Solutie naturala pentru par saten
Ingrediente:
1/4 ceasca frunze de rozmarin
1/4 ceasca frunze de salvie
1/4 ceasca frunze de urzica
2 cani de apa
Puneti apa la fiert, iar cand clocoteste adaugati ierburile. Lasati sa fiarba timp de 30 minute sau mai mult, in functie de nuanta pe care ti-o doresti. Stingeti flacara, lasati infuzia sa se raceasca si pastrati-o in frigider pana o veti utiliza. Dupa spalare, aplica pe par si lasa sa actioneze timp de cateva ore. Repetati zilnic, timp saptamana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *