Prima pagină » Sanatate » 5 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să calmezi disconfortul provocat de bolile gastro-intestinale

5 remedii naturale pentru durerile de stomac. Cum să calmezi disconfortul provocat de bolile gastro-intestinale

08 iul. 2022, 10:20,
BZI.ro, în Sanatate

Puteți elimina durerea și greutatea din burtă cu ajutorul a 5 remedii naturale pentru durerile de stomac. Alegerea lor depinde de cât de severe sunt simptomele, de prezența bolilor gastro-intestinale și de efectul dorit.

Condițional, fondurile pentru stomac pot fi împărțite în două grupuri principale, pentru tratament complex pe termen lung și pentru ameliorarea unică a simptomelor. Atât în ​​primul, cât și în al doilea caz, pot fi atribuite aceleași mijloace. Totul depinde de planul de tratament, care poate fi întocmit și, dacă este necesar, ajustat doar de un specialist. Durerea gastrică este adesea asociată cu ulcere, gastrită, iritație sau inflamație a mucoasei și formarea de polipi. O persoană este chinuită de colici, dureri de centură, crampe și greață.

femeie care se tine de stomac din cauza durerii

Cel mai simplu remediu pentru durerile de stomac este ceaiul de mentă

5 remedii naturale pentru durerile de stomac. Rețetele bunicii pentru a scăpa de disconfort

Un decoct de mușețel eficient te va ajuta să scapi de durerile de stomac. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmezi rețeta bunicii care presupune mai mulți pași. Întâi de toate turnați apă clocotită în cantitate de 300 de mililitri peste flori de mușețel. Se insistă bulionul, după care se bea cu 30 de minute înainte de masă, câte 100 de mililitri. Acest remediu te va ajuta să scapi de balonare.

De asemenea, se poate face un decoct, care include coada-calului, urzici, cudweed, mușetel, petale de trandafir, flori de calendulă, pelin și brusture în cantitate de 2 linguri, precum și 3 linguri de semințe de trandafir sălbatic și mărar. Pentru a pregăti acest remediu adăugați 4 linguri de pătlagină și sunătoare, 7  linguri de șoricelă. Compoziția se prepară cu 200 de mililitri de apă fierbinte. Compoziția se fierbe timp de 15 minute. Apoi lichidul se filtrează și se bea de 3 ori pe zi înainte de micul dejun, prânz și cină. 200 de mililitri de bulion se împart în 3 porții pentru fiecare masă.

femeie care are pe burta scris din pastile cuvantul sos

Pentru combaterea bolii se folosesc produse apicole

Crampele și durerile severe vor fi ameliorate de agrișe. Fructele plantei sunt preparate în apă clocotită. Cantitatea necesară este de 350 de mililitri, acestea fiind fierte la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Luați medicamentul într-un pahar de 3 ori pe zi.

Afinele vor ajuta să scapi de crampe. Boabele sunt preparate într-un litru de apă clocotită timp de aproximativ o oră. Medicamentul se bea de 4 ori pe zi. Pune o lingură de miere într-un pahar de bulion de afine pentru a face remediul mai dulce și plăcut.

Tinctura de gălbenele și produsele apicole pentru a combate boala

Tinctura de gălbenele este, de asemenea, eficientă. Pentru a face acest leac, extractul de galbenele este amestecat cu apă în cantitate de 50 de picături la 50 de mililitri. Frunzele de coacăze negre preparate cu apă clocotită ameliorează eficient durerea. Pentru 2 linguri de frunze luați aproximativ o jumătate de litru de apă clocotită. Remediul se bea în cantitate de un pahar dimineața și seara înainte de masă.

Pentru combaterea bolii se folosesc produse apicole. Propolisul este eficient în acest sens. Dimineața, pe stomacul gol, mâncați aproximativ 6 grame de propolis. Cursul tratamentului este de aproximativ 3 săptămâni. De asemenea, un kilogram de flori de păpădie răsucite într-o mașină de tocat carne se toarnă cu un litru de miere. Leacul se consumă dimineața pe stomacul gol. Doza zilnică este de o lingură.

femeie care se tine de stomac din cauza durerii

Afinele vor ajuta să scapi de crampe

Cel mai simplu remediu pentru durerile de stomac este ceaiul de mentă. Ceaiul elimină durerea și calmează nervii, deoarece tulburările nervoase sunt însoțitoare frecvente ale tulburărilor digestive. Pentru a spori efectul remediilor evitați sosurile, condimentele și alimentele grase. De asemenea, este recomandat să consumi iaurtul îmbogățit cu bacterii benefice vii. Acesta ajută digestia și restabilește echilibrul intestinal.

Pe lângă cele 5 remedii naturale pentru durerile de stomac, de mare ajutor sunt fructele uscate. Acestea sunt utile în special pentru durerile abdominale asociate cu constipația. Mănâncă cantități mici de fructe uscate de mai multe ori pe zi. Este important să nu mâncați în exces.

barbat care se tine de stomac din cauza durerii

Un decoct de mușețel eficient te va ajuta să scapi de durerile de stomac

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *