Cand vine vorba de ameliorarea durerilor musculare, nu ducem lipsa de optiuni. Dar acest tip de disconfort poate semnala o problema mai grava, drept pentru care, daca durerea persista, te sfatuim sa consulti un medic.
Avem la dispozitie numeroase remedii naturiste cu efect analgezic, care ne pot fi de mare ajutor atunci cand suntem afectati de diferite boli. In cazul in care experimentezi dureri sau spasme musculare, nu ezita sa incerci cele 5 relaxante musculare naturale pe care urmeaza sa ti le prezentam.
Ce sunt relaxantele musculare?
Numele acestora ne ajuta sa intelegem despre ce este vorba. Relaxantele musculare sunt substante care calmeaza muschii contractati. Unele dintre ele sunt clasificate drept analgezice.
Consecintele muschilor tensionati
Corpul nostru cauta moduri de a ne transmite mesaje cu privire la ceea ce nu functioneaza corect in interiorul sau. Astfel, atunci cand unul dintre muschii tai este tensionat sau rigid, actioneaza cat mai curand posibil pentru a preveni complicatiile in viitor.
Daca muschii sunt contractati pentru perioade lungi de timp, consecintele sunt semnificative. De pilda, abilitatea de a ne indeplini sarcinile zilnice poate fi limitata. Cauzele contractiilor musculare variaza si pot include folosirea excesiva a unui anumit muschi sau, din contra, mentinerea muschiului respectiv in aceeasi pozitie pentru prea mult timp.
Contractiile musculare tind sa provoaca febra, oboseala extrema si dureri de cap.
Din pacate, aceasta problema nu este usor de tratat. In functie de regiunea corpului in care se instaleaza durerea, medicii vor prescrie tratamente cu medicamente analgezice, antiinflamatoare sau relaxante.
5 relaxante musculare naturale pe care merita sa le incerci
Durerile musculare pot fi de mai multe tipuri. Astfel, avem la dispozitie mai multe moduri de a le ameliora. In cele ce urmeaza iti prezentam 5 relaxante musculare naturale la care poti apela pentru a reduce acest tip de durere.
1. Musetelul
Datorita proprietatilor sale relaxante, antiinflamatoare si antispasmodice, musetelul constituie unul dintre cele mai populare relaxante musculare naturale existente. Ca sa ameliorezi ameliorezi disconfortul si sa te relaxezi, foloseste aceasta planta pentru a prepara un ceai.
Ingrediente
- 1 lingura (15 g) sau un pliculet de ceai de musetel
- 1 cana (250 ml) de apa
Instructiuni
- Cel mai bine este sa consumi musetel sub forma de ceai. Nu trebuie decat sa adaugi musetelul (fie frunzele plantei, fie un pliculet de ceai) intr-o cana de apa fierbinte.
- Lasa sa stea cateva minute, astfel incat proprietatile plantei sa fie eliberate in apa.
- Poti sa bei cat de mult ceai de musetel vrei, pe tot parcursul zilei.
2. Levantica
Levantica este o floare mov, care nu trebuie folosita in ceaiuri. Insa, datorita proprietatilor sale relaxante, poti apela cu incredere la uleiul de levantica. De fapt, levantica este folosita frecvent in cadrul aromaterapiei, beneficiile sale fiind utile pentru a trata insomnia si problemele asociate gatului si plamanilor.
Ingrediente
- Ulei de levantica
Instructiuni
- Foloseste acest produs pentru a masa (cu miscari circulare) regiunea vizata. Acest truc imbunatateste circulatia sanguina.
- Daca reusesti sa faci rost de flori de levantica, le poti adauga in cada cu apa calda atunci cand faci baie.
3. Rozmarinul, pe lista de relaxante musculare naturale
Rozmarinul este originar din regiunea mediteraneeana. Datorita proprietatilor sale antispasmodice si antiinflamatoare, acest ingredient relaxeaza muschii si ii ajuta sa revina la starea lor normala. Poti fie sa consumi rozmarin sub forma de ceai, fie sa-l incluzi in aromaterapie.
Ingrediente
- 1 lingura (15 g) de rozmarin
- 1 cana (250 ml) de apa
Instructiuni
- Poti folosi rozmarinul ca sa prepari diverse remedii utile pentru a-ti relaxa muschii.
- Prima varianta pe care ti-o propunem este baia cu rozmarin, care este unul dintre cele mai bune moduri de a profita de puterea relaxanta a acestei plante. Totodata, uleiul de rozmarin are un efect calmant asupra articulatiilor.
- Insa ceaiul de rozmarin este cel mai popular remediu. Ca sa-l prepari, nu trebuie decat sa adaugi cateva frunze de rozmarin intr-o cana de apa fierbinte.
- Te sfatuim sa uzi o carpa cu acest lichid si s-o aplici pe muschii afectati. Las-o sa actioneze aproximativ 30 de minute.
- Fiind un remediu naturist, poti sa-l aplici de 2-3 ori pe zi.
4. Valeriana
Este indicat sa apelam la valeriana pentru a trata numeroase probleme de sanatate, cum ar fi crampele menstruale. De asemenea, aceasta floare poate reduce stresul si anxietatea. Asadar, multe persoane o folosesc frecvent pentru a-si imbunatati calitatea somnului. In general, valeriana este consumata sub forma de ceai.
Ingrediente
- 1 lingura (15 g) de valeriana
- 1 cana (250 ml) de apa
Instructiuni
- Te sfatuim sa consumi ceai de valeriana.
- Pentru a prepara aceasta bautura, adauga cateva crengute de valeriana intr-o cana de apa fierbinte. Lasa sa infuzeze 5-10 minute.
- Strecoara lichidul pentru a indeparta orice impuritati.
- Deoarece poate provoca somnolenta, nu este indicat sa bei mai mult de doua cani de ceai de valeriana pe zi.
5. Piperul rosu
Piperul rosu este un ingredient pe care te incurajam sa-l folosesti in mod regulat. Desi pentru multe persoane aroma sa este prea picanta, acesta are un efect antiinflamator impresionant. Il poti consuma in fiecare zi, atat sub forma lichida, cat si solida.
Ingrediente
- Piper rosu
Instructiuni
- Acest remediu este foarte simplu. Nu trebuie decat sa adaugi putin piper rosu in ceaiurile si smoothie-urile pe care le consumi.
- Poti sa-l folosesti si pe post de exfoliant pentru a-ti masa muschii.
Cand vine vorba de a trata durerile musculare, avem la dispozitie foarte multe solutii. Insa retine ca acest tip de disconfort poate semnala prezenta unei probleme mai grave. Din acest motiv, este o idee buna sa consulti un medic daca simptomele persista.