Lucrul de la distanță de la o cafenea vă oferă puterea de a finaliza sarcini de oriunde în lume. Înainte să te simți prea confortabil, reține că o cafenea nu este biroul tău. În timp ce folosești cafeneaua ca spațiu de lucru, trebuie să fii atent la toți ceilalți din jurul tău – clienți și angajați deopotrivă. Există o etichetă nerostită pe care ar trebui să o urmezi atunci când lucrezi la o cafenea în care servești cafea de specialitate.
Amintiți-vă aceste zece reguli data viitoare când vizitați o cafenea pentru lucru la distanța:
1. Cereți permisiunea
Înainte de a începe să lucrați de la o cafenea, este o idee bună să vedeți daca aveți voie să lucrați acolo. În timp ce majoritatea cafenelelor vor fi încântate să vă primească, altele s-ar putea să nu primească clienții ce doresc să lucreze remote, pe termen lung. Când aveți îndoieli, fiți politicos și cereți permisiunea înainte de a vă simți confortabil. Dacă personalul sau proprietarul pare să nu fie mulțumit de faptul că lucrătorii de la distanță folosesc spațiul, luați în considerare o vizită la o altă cafenea. Noi recomandăm cafenelele Hautecup din Constanța. Aici se serverste cafea proaspat prajita.
2. Plătiți pentru privilegiul de a găsi o cafenea bună
Când vine vorba de productivitate și lucru la distanță, găsirea unei cafenele confortabile pentru a-ți completa volumul de lucru zilnic este de neprețuit, dar nu ar trebui să crezi că acest lucru nu are un preț. Puteți folosi cafenele ca spații de lucru, dar acestea sunt afaceri în primul rând. Comanda mai mult decât articolul cu cel mai mic preț, recomandă ceva la fiecare oră și lasă un bacșiș pentru barista sau alt membru al personalului.
3. Ramai într-un singur loc pe toată durata vizitei tale
Când lucrați de la distanță dintr-o cafenea, ar trebui să vă abțineți de la a schimba locul des. Când ajungi, găsește un loc confortabil, îndepărtat, unde să stai – și încearcă să stai acolo până pleci. Deși poate fi necesar să mutați scaunele mai aproape de o priza electrică, încercați să vă limitați mișcarea ori de câte ori este posibil.
4. Partajați-vă priza sau spațiul de masa cu alții
Daca comparați beneficiile muncii sau studiului în cafenele sau biblioteci, vom admite că o biblioteca este adesea mai echipată pentru a gestiona grupuri mai mari de studenți sau angajați. Cu toate acestea, multe cafenele s-au adaptat la creșterea numărului de angajați la distanță. Daca vă aflați într-o cafenea plina de viață, care se simte mai mult ca un spatiu de lucru comunitar, împărțiți priza electrică și spațiul pentru masă cu alții. A fi un „coleg” prietenos iți va oferi și o reputație pozitivă în rândul personalului.
5. Oferă-le altora spațiu atunci când lucrează sau citesc
Deși este posibil să inițiezi o conversație cu membrii personalului sau cu alții care stau în cafenea, avertizam că nu ar trebui să devii prea vorbăreț. Alții care lucrează la o cafenea, citesc de plăcere sau pur și simplu se bucură de un moment cu ceașca lor de cafea și s-ar putea să nu fie interesați de discuțiile care distrag atenția.