Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 5 obiceiuri bune pentru dinți mai albi
5 obiceiuri bune pentru dinți mai albi

5 obiceiuri bune pentru dinți mai albi

27 sept. 2020, 12:34,
în Sanatate

Micile tale obiceiuri proaste de fiecare zi te pot împiedica să ai dinți albi. Și, din păcate, în afară de o bună igienă dentară, nu este întotdeauna clar dacă remediile naturale sunt bune pentru mentinerea smalțului dinților. Într-adevăr, bicarbonatul de sodiu, peroxidul de hidrogen, sucul de lămâie sau chiar cărbunele activat vegetal nu au neapărat o bună reputație. În ceea ce privește pasta de dinți pentru albire si celelalte proceduri, știm că este eficienta în albirea dinților, dar poate și slăbi dinții. Din fericire, pentru a avea dinți frumoși mai albi, câteva ajustări în obiceiurile tale zilnice vor fi mai mult decât suficiente!

Obicei bun pentru dinți mai albi: nu mai fuma!

Între nicotină și gudronul care lasă pete galbene pe dinți, tutunul nu este cu siguranță prietenul dinților tăi! Prin urmare, renunțarea la fumat este cel mai bun mod de a limita permanent îngălbenirea.

Mâncați alimentele potrivite pentru a vă albi dinții

Unele alimente sunt excelente pentru a obține dinți mai albi:

– Consumul de apă din abundență reduce riscul apariției cariilor sau a plăcii dentare și slăbește resturile de alimente dintre dinți.
Guma de mestecat fara zahar favorizeaza o buna productie de saliva. Cu toate acestea, saliva ajută la curățarea naturală a dinților și la prevenirea petelor legate de placa dentară. În plus, conțin adesea xilitol care remineralizează dinții și oferă acțiune anti-carie și antibacteriană.
– Acidul lactic și calciul întăresc dinții în timp ce îi fac mai albi. Așadar, concentrați-vă pe produsele lactate (brânză, iaurt, lapte etc.)
– Merele și morcovii cruzi necesită o mestecare lungă. Această frecare curăță dinții și îi lasă curati și strălucitori.
– În general, fructele și legumele fibroase au, de asemenea, această proprietate. Acest lucru privește în special țelina, care este excelentă pentru albirea zâmbetului.

Alimente de limitat pentru a evita petele de pe dinți

Smalțul este un material destul de poros în care coloranții tind să se depună cu ușurință. Acesta este motivul pentru care anumite alimente tind să păteze dinții în timp. În timp ce vinul, cafeaua și sifonul sunt bine cunoscute pentru acest lucru, alte băuturi, cum ar fi ceaiul, pot pata și dinții. Cu toate acestea, rețineți că ceaiul verde conține fluor care întărește smalțul împotriva atacului acid. Prin urmare, este destul de benefic pentru dinți, chiar dacă le poate modifica estetica. În plus, afinele, sfecla și alte alimente cu pigmentare puternică pot lăsa urme. Nu uitați să vă clătiți gura cu apă după ce le-ați consumat.

Obicei bun pentru dinți mai albi: igiena orală perfectă pentru dinții mai albi

Știm cu toții elementele de bază pentru o bună igienă orală. Știm că trebuie să vă spălați dinții de trei ori pe zi timp de două minute, să folosiți ata dentară și să vă schimbați periuța de dinți la fiecare două sau trei luni maximum. Cu toate acestea, există și alte practici foarte importante. Pentru a evita deteriorarea smalțului dinților, ar trebui să așteptați întotdeauna o jumătate de oră după masă, inainte de a va peria dintii. Acest lucru este și mai important după consumul de alimente acidifiante, deoarece combinatia este extrem de dăunătoare pentru dinți și promovează cariile. De asemenea, este mai bine să vă spălați dinții înainte de micul dejun, deoarece aciditatea sucului va avea același efect devastator.

Apele de gură cu efect de albire

În apele de gură comerciale, evitați clorhexidina, dacă este posibil. Într-adevăr, acest ingredient ajută la controlul plăcii bacteriene. Cu toate acestea, utilizarea regulată tinde să lase pete pe dinți. Pentru a evita orice problemă și pentru a avea dinții mai albi, cea mai sănătoasă și mai naturală alternativă este să folosiți ulei. Aceasta implică gargară cu ulei vegetal timp de câteva minute pentru albirea dinților, eliminarea bacteriilor patogene din gură, eliminarea respirației urât mirositoare și promovarea unei bune igiene orale. Acest lucru se face adesea cu ulei de nucă de cocos, floarea soarelui, susan sau măsline. Aveți grijă, totuși, să nu aruncați uleiul de cocos în chiuvetă pentru a evita înfundarea conductelor. Scuipă-l la coșul de gunoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025