Se pare că în 2020 este imposibil să trăiești pentru a nu jigni pe nimeni. Să verificăm dacă știi cum să îi interesezi pe oameni fără a fi prea intruzivi și să rămână politicos chiar și în situații stresante?
Motivul nr. 1: uitați de limitele personale
De obicei, auzind despre granițele personale atunci când oamenii , se gândesc mai întâi la ei înșiși. Cum să vă construiți limitele și cum să le protejați de intruziunile nedorite ok ceilalți. Dar este, de asemenea, important să ne amintim de granițele altora. Luați în considerare această acțiune sau acțiunea prin prismă: merg peste bord? Cu siguranță nu este inconfortabil cu actul meu? Aveți grijă de ceilalți și aceeași atitudine vă va reveni.
Nu atingeți persoana, mai ales dacă v-ați întâlnit recent. Acest lucru este neplăcut pentru mulți oameni. Apelați persoana după numele pe care îl prezintă. Nu puneți întrebări cu privire la un subiect personal și intim dacă nu sunteți sigur de apropierea cu interlocutorul. „Cum ești cu soțul / soția ta?”, „Când sunt copiii?”, „Ne vei spune despre noul tău prieten?” – adesea astfel de întrebări sunt inadecvate și pun adversarul într-o poziție incomodă. Desigur, totul depinde de statutul relației tale. Mai bine să mergi de cealaltă parte. Spuneți persoanei ocazional că, dacă dorește să împărtășească informații importante pentru el, sunteți întotdeauna gata să ascultați și să sprijiniți.
Motivul nr. 2: îți impui părerea
Fiecare are dreptul la propria opinie. Și nu se va potrivi neapărat cu al tău. Asta este normal. În același timp, permițându-i altuia să-și exprime punctul de vedere, realizează că nimeni nu te obligă să-l accepți sau să-l împărtășești. Lasă-i pe toți să gândească orice vor și să facă orice vor, atâta timp cât nu te privește în mod direct. Vedeți cât de ușor devine viața.
Motivul # 3: bârfești
Renunță la această practică pentru totdeauna și nu susține conversațiile în care interlocutorii „spală oasele” cuiva. Bârfitorii arată ca niște oameni de încredere cărora nu ar trebui să li se spună nimic important. Și cu siguranță nu merită respect.
Motivul # 4: în orice poveste, te consideri personajul principal
Învață să respecti viețile și deciziile altor persoane, uneori poate fi util să lucrezi cu un sentiment al propriei tale valori. Uneori este ușor să uităm că nu suntem personajele principale din această lume, există milioane de oameni în jur care sunt egali cu noi.
Amintiți-vă regula simplă: „Aș vrea să fiu tratat așa?” Nu sunați și nu scrieți oamenilor în mijlocul nopții, cu excepția cazului în care este nevoie urgentă. Informați în prealabil despre vizita dvs., dacă doriți să veniți, și specificați dacă va fi convenabil ca persoana să vă primească. Reacționează calm la respingeri.
Motivul nr. 5: ești prea emoțional
Poate fi foarte dificil să te păstrezi la rece. Cu toate acestea, ultimul cuvânt și avantaj aparține întotdeauna celor care au rămas calmi când „câmpul de luptă” s-a desfășurat în jurul lor. În disputele de la locul de muncă, păstrați lanțul de comandă și nu vă personalizați. Dacă rudele sau rudele sunt obișnuite să comunice în format certuri și clarificarea relațiilor, explicați-le că acest lucru nu este potrivit pentru dvs. Ai fost jignit, ai fost nepoliticos, încearcă să te rănească? Fără izbucniri emoționale, explică faptul că acest lucru este imposibil la tine și pleacă.
În plus, o minte rece nu numai că va permite să nu strice relațiile cu oamenii, ci și să ia decizia cea mai adecvată, dacă este necesar.