Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » 5 motive care explica de ce nu ramai insarcinata
5 motive care explica de ce nu ramai insarcinata

5 motive care explica de ce nu ramai insarcinata

16 oct. 2015, 15:45,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:61015;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Ai putea crede ca infertilitatea unuia dintre parteneri e „vinovata” ca sarcina mult dorita nu mai apare odata si odata. Dar trebuie sa stii ca nu e chiar asa. Iata care sunt motive pentru care, desi lucrezi din greu sa ramai insarcinata nu reusesti:
Fumezi prea mult
Daca te numeri printre fumatoarele inraite, sa stii ca sansele de a ramane gravida scad cu 60% fata de femeile care nu iubesc tutunul. Fumatul poate sa afecteze functia tubara si cervicala, avand un efect toxic asupra ovocitelor, potrivit ele.ro. Ei bine, dar fumatul cauzeaza grav si calitatii spermei. Morfologia spermatozoizilor, dar si mobilitatea lor este afectata de tutun.
Esti stresata
Un motiv in plus pentru care nu ramai insarcinata este volumul mare de stres. Si nu vorbim aici de stresul ca nu mai ramai odata gravida, ci de stresul cotidian, de problemele pe care le intampini la serviciu, de problemele financiare, de griji. Stresul afecteaza functia normala a ovarelor, iar in cazul barbatilor, spermatogeneza. De aceea, cand vrei sa ramai insarcinata, cel mai bine este sa iti iei o vacanta relaxanta si abia dupa sa te pui pe treaba.
Nu profiti de ovulatie
Ca sa ramai insarcinata e important sa iti urmaresti calendarul menstrual si sa profiti din plin de ovulatie. Asadar, e important nu de cate ori faci sex, ci cand. Pentru ca trebuie sa actionezi in perioada de maxima fertilitate pentru a spori sansele de a ramane insarcinata.
Ai luat in greutate
Femeile supraponderale sufera de cele mai multe ori de infertilitate. Este mai degraba o functie de autoaparare a organismului, care nu produce ovule viabile tocmai pentru ca un fat crescut in pantecele unei femei „cu greutate” ar putea avea de suferit. 
Consumi alcool
Consumul excesiv de alcool duce la dereglari hormonale. Bauturile alcoolice nesanatoase contin substante care afecteaza nu doar ficatul, stomacul sau rinichii, dar pot afecta si organele de procreare. Asadar, atat tu, cat si partenerul tau trebuie sa o lasati mai moale cu alcoolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *