Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 5 moduri de a întârzia apariția osteoartritei
5 moduri de a întârzia apariția osteoartritei

5 moduri de a întârzia apariția osteoartritei

22 nov. 2020, 14:14,
în Sanatate

Osteoartrita este o boală frecventă, principala cauză a dizabilității funcționale dupa vârsta de 40 de ani. Dacă, din păcate, nu știm încă cum să reparăm cartilajul deteriorat, este posibil să amânăm debutul osteoartritei prin acești pași mici și simpli. Iata 5 moduri de a întârzia apariția osteoartritei!

Osteoartrita este adesea favorizată de anumite deficiențe de micronutrienți. Pentru a combate uzura cartilajului articular, luați în considerare suplimentarea cu anumite oligoelemente sau minerale. Seleniul, în special, are proprietăți antioxidante și previne îmbătrânirea celulară, în special a țesuturilor articulare. Un aport simultan de vitamina E îi întărește eficacitatea.

Deficit de vitamina D

De asemenea, verificați dacă nu aveți un deficit de vitamina D: acest lucru este adesea insuficient la persoanele cu osteoartrita.

Pentru a limita riscul de osteoartrita și, în special, de osteoartrita genunchiului, este esențial să luptăm împotriva sedentarismului. Cercetătorii de la Universitatea din Boston au stabilit că, de la 6.000 de pași pe zi, reduceți cu adevărat riscul.

Moduri de a întârzia apariția osteoartritei: broccoli blocheaza enzima care distruge cartilajul

Broccoli, ca și varza de Bruxelles, are compuși capabili să blocheze enzima cheie care distruge cartilajul: glucozinolații. Acești compuși ai sulfului îi conferă un miros neplăcut atunci când este fiert, dar sunt și cei care acționează asupra inflamației cartilajului. Două-trei porții pe săptămână din aceste crucifere ar fi benefice, atâta timp cât nu le gătiți prea mult pentru a le păstra compușii.

Curcumina face minuni

Principalul pigment din curcumă, cel care îi conferă frumoasa sa culoare galbenă este curcumina! Acest pigment are puternice puteri antioxidante și antiinflamatorii care au un efect asupra durerii osteoartritei. Curcumina acționează ca un fel de inhibitor de rugină pentru celule și articulații. O acțiune și mai eficientă de îndată daca este combinată cu piper negru, ghimbir sau o substanță grasă precum uleiul de măsline.

Slabiti!

Kilogramele în plus pe care le suportăm uneori cresc stresul articulațiilor și, în special, al articulațiilor genunchiului. Amintiți-vă că, atunci când mergeți, genunchii susțin o forță egală cu de trei ori greutatea corpului. Deci, 5 kilograme mai puțin, care poate să nu pară prea mult, pot ajuta mult atunci când faceți 6.000 de pași zilnici! Deci scăpati de obiceiurile proaste care vă îngrașă și descoperiti plăcerea de a mânca intuitiv.

Moduri de a întârzia apariția osteoartritei: beti lapte!

Un studiu american a confirmat beneficiile laptelui degresat împotriva osteoartritei genunchiului, în special la femei. O creștere treptată a consumului de lapte în timpul săptămânii (femeile vizate de acest studiu au început prin a bea până la 3 pahare de lapte pe săptămână, apoi 4 până la 6 și, în cele din urmă, mai mult de 7 pahare pe săptămână) a dus de grosimea cartilajului, care a fost redusă mai puțin repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *