Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 5 moduri de a elimina mucusul din gat
5 moduri de a elimina mucusul din gat

5 moduri de a elimina mucusul din gat

14 apr. 2021, 15:54,
BZI.ro, în Sanatate

Mucusul este acea chestie groasă, lipicioasă, care stă în gât când ești bolnav. Cel puțin atunci când majoritatea oamenilor observă acest lucru. Dar știați că aveți acest mucus tot timpul?

Membranele mucoase fac flegma pentru a vă proteja și susține sistemul respirator. Aceste membrane vă acoperă:

gura
nasul
gâtul
sinusurile
plămânii

Mucusul este lipicios, astfel încât să poată prinde praf, alergeni și viruși. Când sunteți sănătos, mucusul este subțire și mai puțin vizibil. Când sunteți bolnav sau expus la prea multe particule, flegma se poate îngroșa și deveni mai vizibilă, deoarece prinde aceste substanțe străine.

Flegma este o parte sănătoasă a sistemului respirator, dar dacă vă face să vă simțiți inconfortabil, poate doriți să găsiți modalități de a o subția sau de a o elimina din corp.

5 moduri de a elimina mucusul din gat

1. Umidificați aerul

Hidratarea aerului din jurul tău poate ajuta la menținerea mucusului subțire. Este posibil să fi auzit că aburul poate elimina flegma și congestia. De fapt, nu există multe dovezi care să susțină această idee și poate provoca chiar arsuri. În loc de abur, puteți utiliza un umidificator.

2. Rămâi hidratat

Consumul de lichide suficiente, în special cele calde, poate ajuta la scurgerea mucusului. Apa vă poate relaxa congestia, ajutându-vă să eliminați mucusul. Încercați să sorbiți orice, de la suc până la supe. Alte alegeri lichide bune includ ceai decofeinizat și suc de fructe sau apă de lămâie.

3. Consumați ingrediente care promovează sănătatea căilor respiratorii

Încercați să consumați alimente și băuturi care conțin lămâie, ghimbir și usturoi. Există unele dovezi anecdotice că acestea pot ajuta la tratarea răcelilor, tusei și excesului de mucus. Alimentele picante care conțin capsaicină, cum ar fi ardeiul iute, pot ajuta, de asemenea, la eliminarea temporară a sinusurilor și la mișcarea mucusului.

Există unele dovezi științifice că următoarele alimente și suplimente pot preveni sau trata boli respiratorii virale:

rădăcină de lemn dulce
ginseng
fructe de padure
echinacea
rodie
ceai de guava
zinc oral

Sunt necesare mai multe studii, dar pentru majoritatea oamenilor, adăugarea acestor ingrediente în dieta este sigură. Dacă luați medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, adresați-vă medicului înainte de a adăuga ingrediente noi în dieta dumneavoastră (unele pot afecta eficacitatea).

4. Gargară cu apă sărată

Gargara cu apă sărată caldă vă poate ajuta să curățați mucusul. Poate chiar să omoare germenii și să vă aline durerea în gât.

Se amestecă împreună o cană de apă cu 1/2 până la 3/4 linguriță de sare. Apa caldă funcționează cel mai bine, deoarece dizolvă sarea mai repede. De asemenea, este o idee bună să utilizați apă filtrată sau îmbuteliată care nu conține clor iritant. Sorbiți puțin din amestec și înclinați ușor capul înapoi. Lasati amestecul să spele gâtul fără să-l bei. Suflați ușor aerul din plămâni pentru a face gargară timp de 30-60 de secunde, apoi scuipați apa. Repetați după cum este necesar.

5. Folosiți ulei de eucalipt

Utilizarea uleiului esențial de eucalipt poate elimina mucusul din piept. Funcționează ajutând la slăbirea mucusului, astfel încât să îl puteți elimina mai ușor. În același timp, dacă aveți o tuse copleșitoare, eucaliptul o poate ușura. Puteți fie să inhalați vapori utilizând un difuzor, fie să folosiți un balsam care conține acest ingredient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *