Prima pagină » Magazin » 5 modalități greșite de a folosi o mașină de spălat rufe

5 modalități greșite de a folosi o mașină de spălat rufe

17 iul. 2020, 10:01,
în Magazin

Mulți dintre noi nu luăm în seamă instrucțiunile producătorului cu privire la folosirea mașinii de spălat și de aceea, scurtăm durata de viață a acesteia. Uneori, nici măcar nu apelăm la serviciile unui instalator atunci când cumpărăm o mașină de spălat nouă.În acest material vom prezent 5 dintre cele mai comune greșeli pe care le putem face vizavi de mașina de spălat.

1. Excesul de detergent la mașina de spălat

Excesul de detergent nu va face hainele să fie și mai curate, decât în mod normal, însă poate afecta mașina de spălat. În plus, este posibil să rămâne reziduuri de detergent pe haine, iar acestea să producă un miros ciudat.

Cel mai bine, este să respecți dozajul corect de pe ambalaj și să ții cont de temperatura pentru programul de spălare.Sortează hainele în funcție de gradul de murdărie, pentru că unele necesită temperaturi mai ridicate de spălare, de 60°C, pentru a fi curățate adecvat, igienic.

La hainele cu fermoare, aceste accesorii trebuie închise, pentru ca să nu deterioreze alte haine la spălat.

2. Folosirea de înălbitor pe bază de clor și balsam în același timp

Nu este bine să pui înălbitor și balsam de rufe în același timp la mașina de spălat. Acestea se folosesc separat. Este bine de evitat clorul, pentru că poate defecta mașina de spălat. Eventual se pot cumpăra produse care au clor și care sunt special pentru spălarea rufelor, dar și acestea trebuie diluate cu apă. Spălarea rufelor cu clor se poate face separat, manual.

Pentru hainele albe se poate folosi un detergent lichid automat cu înălbitor.

3. Nu ține rufele la înmuiat în apă mult timp

Nu lăsa hainele la înmuiat în apă toată noaptea. Aceasta este o greșeală pe care o fac unii oameni și care poate dăuna culorilor și materialului. Evită acest risc, dacă vrei să ai rufele rezistente și curate. Hainele pot fi ținute în apă la înmuiat, dar puțin timp. În caz contrar, este posibil ca hainele să aibă un miros urât de la detergentul care își va schimba mirosul dacă este ținut ore în șir în apă, este ca și cum ai fi pus hainele la „macerat”.

Prevenirea mirosurilor neplăcute,din mașina de spălat rufe, se poate face și prin spălarea rufelor din când în când la temperaturi ridicate, de 60°C-90°C.

Când speli rufe, respectă temperatura maximă care este indicată pe eticheta acestora. Când nu ai nicio idee despre asta, este bine ca produsul respectiv să fie spălat în apă rece.

4. Umplerea greșită a mașinii de spălat

Nu înghesui prea multe haine în mașina de spălat, dacă vrei ca aceasta să nu se defecteze în timp. Este important să mai rămână loc în tambur după ce se pun rufele, pentru ca acestea să fie spălate adecvat, să iasă curate.

De regulă, rufele nu trebuie să ocupe tot spațiul din tambur, când sunt presate înăuntru. Ele nu sepun în mașină într-o grămadă mare, compactă, pentru că astfel pot fi spălate superficial și boțite excesiv prin stoarcere și centrifugare, la final.

În cazul produselor din lână, mașina de spălat trebuie să fie umplută chiar mai puțin, decât în mod normal, ca în cazul unor produse din bumbac.

5. Stabilizarea mașinii de spălat

Reglează piciorușele mașinii de spălat pentru stabilizarea ei. În caz contrar, apar vibrații care duc la uzura componentelor sale, mai ales a amortizoarelor și rulmenților. Dacă nu se face ceva pentru absorbirea șocului produs de vibrații, se poate deteriora și podeaua. Înlocuirea elementelor defecte ale unei mașini de spălat nu este întotdeauna simplă, fapt pentru care uneori este nevoie să se recurgă la ajutorul unor liderii din domeniul reparațiilor, care dispun de o varietate de piese de schimb și de expertiza necesară pentru a propune cele mai eficiente soluții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`