Curele care presupun un consum caloric extrem de mic sunt cea mai proasta alegere atunci cand vrei sa slabesti. Poate ca intr-adevar vei pierde din greutate, dar odata cu kilogramele se vor duce si o serie de vitamine si minerale. Asa ca risti sa te imbolnavesti. In plus, intervenind reflexul de autoreglare, organismul isi incetineste metabolismul. Cu alte cuvinte, vei depune mai mult decat inainte de cura, indiferent daca vei manca la fel sau mai putin.
9 obiceiuri care va incetinesc metabolismul
Cea mai buna solutie pentru a slabi este sa iti intensifici arderile. Iata cateva modalitati eficiente de a stimula metabolismul:
1. Mareste-ti masa musculara
Daca nu faci deja miscare, apuca-te! Este sanatate curata din toate punctele de vedere. Nu ma refer doar la matematica simpla: sa consumi mai mult decat mananci, daca vrei sa slabesti, sau cat mananci, daca vrei sa te mentii. Sedentarismul fie sta la baza fie agraveaza cele mai multe probleme de sanatate.
Ca sa-ti stimulezi metabolismul, insa, trebuie sa faci exercitii care sa creasca masa musculara pentru ca muschii tonifiati si puternici consuma calorii chiar si in stare de repaus. Iar pentru asta trebuie sa faci antrenamente de forta.
Fa, insa, antrenamente cu greutati. Nu! Nu vei ajunge sa arati ca un culturist. Exercitiile cu greutati vor face ca efortul sa fie mai mare deci si antrenamentul mai eficient. Adica fa exercitiile pentru brate sau genuflexiunile tinand gantere in maini, la cele pentru picioare, fund, coapse pune-ti greutati pentru picioare, adica benzi cu adeziv umplute cu nisip, sau foloseste banda elastica, tine o greutate in brate la abdomenele clasice.
Urcatul scarilor in ritm alert este, de asemenea, un exercitiu foarte eficient pentru stimularea metabolismului.
Odata ce ai capatat experienta in treaba asta cu miscarea, poti trece la antrenamentele HIIT (High Intensity Interval Training), adica exercitii pe intervale scurte de timp executate la intensitate foarte mare. Rezultatele lor sunt uimitoare si intensifica arderile. Sunt, insa, foarte solicitante si necesita o anumita experienta. Exista riscul de accidentare!
Exercitiile izometrice sunt facute exact pentru intarirea musculaturii si pentru cresterea rezistentei. Ele presupun mentinerea unei pozitii de incordare o anumita perioada de timp. Deci nici macar nu trebuie sa te misti.
2. Introdu in dieta alimentele minune
Ananas, ardei iuti, fructe de padure, ceai verde, patrunjel, proteine dar din carne slaba (curcan, peste, piept de pui). si urda! Poate n-ati stiut dar proteinele din urda contin aminoacizi formatori de fibra musculara, deci intensifica arderile.
3. Grasimi, proteine si probiotice in regimul alimentar
Proteinele au proprietatea de a stimula organismul datorita faptului ca au un rol esential in cresterea masei musculare.
Grasimile – din sursele bune, stimuleaza producerea de testosteron care ajuta la cresterea masei musculare. Nu te ingrijora, nu iti va creste barba!
Flora bacteriana din sistemul digestiv are un efect important asupra proceselor metabolice si a productiei de insulina. Cateva surse de probiotice sunt varza acra, lactatele fermentate, borsul si muraturile. Bineinteles ca trebuie completate cu prebiotice, care favorizeaza tranzitul intestinal si intaresc muschii colonului. Surse de prebiotice sunt ceapa, prazul, bananele si graul integral.
4. Bea multa apa
Hidratarea este esentiala pentru organism pentru ca fiecare celula din care este format are nevoie de apa pentru a functiona corect.
5. Odihneste-te
Somnul este esential pentru metabolism. Perioada optima de odihna pentru un adult este de 6-8 ore, de preferinta intre 22 si 6 dimineata.
sursa: andreeasava.ro