Prima pagină » International » 5 milioane de euro despăgubiri pentru un bărbat care a alunecat într-o baltă de lichior, în aeroport
5 milioane de euro despăgubiri pentru un bărbat care a alunecat într-o baltă de lichior, în aeroport

5 milioane de euro despăgubiri pentru un bărbat care a alunecat într-o baltă de lichior, în aeroport

12 iul. 2024, 15:40,
B, , h, , în International

Un pasager care a alunecat într-o baltă de lichior în timp ce se grăbea să urce în avion ar putea primi despăgubiri de 5 milioane de euro, conform mai multor rapoarte citate de Business Insider.

Andreas Wuchner, un om de afaceri elvețian, a primit inițial 154.000 de euro pentru rănile suferite, dar ulterior a cerut suma de 5 milioane de lire sterline (aproximativ 6 milioane de euro) de la British Airways (BA), potrivit The Telegraph.

Un bărbat ar putea primi despăgubiri de aproape 5 milioane de euro după ce a alunecat într-o baltă de lichior în aeroportul Heathrow

Avocații lui Wuchner au explicat că acesta suferă de dureri de cap recurente și alte probleme de sănătate care i-au afectat grav afacerea.

În instanță, la Londra, Wuchner a declarat că a fost aruncat 2 metri în aer după ce a alunecat într-o baltă de lichior Bailey vărsată pe podeaua Aeroportului Heathrow în 2017, conform The Guardian.

După ce au pierdut un alt zbor, Wuchner și partenerul său de afaceri se grăbeau spre poarta de îmbarcare pentru un alt zbor. În drum, Wuchner s-a oprit la Starbucks pentru a cumpăra două espresso și două cafele macchiato. Întrebat de ce a riscat timpul pentru a lua cafele, Wuchner a spus că preferă „o cafea adevărată dintr-o mașină de cafea”.

El a explicat că „mergea repede” pentru a ajunge la poarta de îmbarcare, dar nu alerga, „având în vedere că aveam patru cafele în mână”. Apoi, a alunecat pe lichiorul vărsat, a căzut și s-a lovit puternic la cap.

În hotărârea inițială din 2017, Wuchner a primit suma maximă de 154.000 de euro permisă de Convenția de la Montreal, care stabilește compensațiile pentru accidentele din zborurile internaționale. Judecătorul a permis, totuși, posibilitatea de a cere despăgubiri mai mari pe viitor, a raportat The Independent la acea vreme.

Compania aeriană ar fi solicitat intervenția unui îngrijitor pentru a curăța lichiorul vărsat, dar a durat mult timp până să se ocupe cineva de problemă, potrivit biroului de avocatură Deka Chambers.

Avocatul BA a susținut că Wuchner este responsabil pentru accident, deoarece se grăbea cu patru cafele în mână, însă judecătorul David Saunders a decis că BA este în mare parte vinovată.

Totuși, Saunders a considerat că Wuchner a fost „neglijent” pentru că s-a dus spre îmbarcare atât de târziu, ceea ce înseamnă că este eligibil să primească doar 80% din suma totală cerută, adică 4,75 milioane de euro, în loc de 6 milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024