Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » 5 mici obiceiuri care ne intaresc imunitatea
5 mici obiceiuri care ne intaresc imunitatea

5 mici obiceiuri care ne intaresc imunitatea

07 apr. 2021, 14:25,
în Sanatate

Santinela noastră cea mai fidelă, cea care ne protejează de stres și infecții, este în mod special solicitată în acest moment. Iata 5 mici obiceiuri care ne intaresc imunitatea!

5 mici obiceiuri care ne intaresc imunitatea

Ține un jurnal

Stresati fiind, ne hrănim mintea cu gânduri negative. Rezultatul? Disconfortul corpului (tensiune musculară, urticarie sau oboseală etc.) ajunge la punctul, adesea, de a deveni cronic. Dezechilibrata, imunitatea noastră se darâmă. Pentru a rupe această buclă infernală, de ce să nu ții un jurnal de stres timp de o săptămână? În fiecare zi, înregistrăm ceea ce simțim, manifestări fizice și comportamentale (dureri de cap, iritabilitate etc.). O cartografiere foarte utilă pentru a lua în considerare ce resurse să mobilizăm în continuare.

Respirați corect

Respirația este un aliat prețios în recâștigarea controlului asupra emoțiilor noastre; de aici și interesul de a învăța să respiram corect. Ideea este să revenim la un tempo regulat alternând o inhalare de peste 4 bătăi, plămânii plini, o suspendăm dupa 4 bătăi, respirăm peste 4 bătăi, ținem plămânii goi peste 4 bătăi. A se practica ori de câte ori este necesar, de 3 ori la rând.

Adoptați o postură stimulantă

Numită viparita karani (inversată), aceasta este o poziție ideală de yoga pentru a stimula sistemul nostru imunitar și a recâștiga o doză de energie. Ne întindem pe spate, cu picioarele îndreptate în sus și cu fesele lipite de un perete. Brațele laterale, palmele deschise, ochii închiși, respiră calm prin stomac cât timp este necesar.

Vizualizați un balon benefic

Instalati confortabil, cu ochii închiși, ne imaginăm că toate celulele noastre difuzează o lumină subtilă. Se răspândește în jurul nostru ca o bulă de protecție care ne izolează de lumea exterioară. La inspirație, simțim cum suntem cuprinsi de buna dispozitie. Când expirăm, respirația își extinde câmpul. Odată ce suntem complet impregnați de această forță a energiei luminoase, redeschidem ochii. Ce crede mintea, crede si corpul! A se practica de 2 sau 3 ori pe zi timp de 1 minut.

Concentrați-vă pe uleiurile esențiale

Iarna, scăderile nutritive din dietă ne slăbesc în fața infecțiilor. Un cocktail de uleiuri esențiale fabricate din molid negru, un conifer originar din Canada, cu proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, parazitide, de supresie a tusei și expectorant ne poate înviora. Se amestecă 2 picături de EO de molid negru cu 2 picături de EO de pin silvestru și 5 picături de ulei vegetal. Pentru câteva zile, în fiecare dimineață, masați glandele mici care sunt situate chiar deasupra rinichilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`