Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » 5 întrebări despre hemoroizi
5 întrebări despre hemoroizi

5 întrebări despre hemoroizi

20 apr. 2021, 15:26,
în Sanatate

Dacă provoacă durere, disconfort sau sângerări, hemoroizii reprezintă o sursă de disconfort și îngrijorare. Acestia afectează atât bărbații, cât și femeile. Această boală afectează mai mult grupele de vârstă cuprinse între 40 și 65 de ani. Dacă provoacă durere și îngrijorare, de obicei nu sunt serioase.

Cum poți fi sigur că este vorba despre hemoroizi?

Nu poți fi niciodată sigur. În cazul durerii in zona anusului, a apariției unui nodul sau a sângerării, este cel mai probabil vorba despre hemoroizi. Dar este dificil să vă examinați singuri și, în plus, pe baza simptomelor ne înșelăm în 30% din cazuri. Uneori este de fapt o fisură anală, abces sau boală inflamatorie.

Care este diferența dintre hemoroizii interni și externi?

Hemoroizii interni se află în interiorul canalului anal și sunt acoperiți cu membrană mucoasă. Sunt nedureroși, dar pot provoca sângerări, mai ales atunci când sunt mai mari și ies atunci când mergi la baie. Exteriorul este situat la marginea deschiderii anale. De obicei, nu simțim și nu vedem hemoroizi deoarece sunt structuri normale. Acesta este ansamblul tulburărilor care se pot declanșa la acest nivel numit boală hemoroidală. Unii sunt regulati, cronici, altii sunt intermitenti. În acest caz, vorbim de o criză hemoroidală.

Care sunt cauzele hemoroizilor?

În primul rând, constipația. Poate provoca sau agrava boala prin împingere în timp ce are loc o mișcare intestinală. Sarcina și nașterea declanșează în mod regulat episoade hemoroidale. La fel ca anumite activități fizice solicitante. În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că petrecerea de ore în baie în timp ce te joci pe laptop poate promova și apariția hemoroizilor.

Cum ii calmam rapid?

Totul depinde de simptome, dar în caz de durere, hemoroizii pot fi ameliorați cu analgezice, cum ar fi paracetamolul. Dacă diagnosticul este sigur, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot fi administrate pe o perioadă scurtă de timp.

Cremele sau unguentele nu au demonstrat niciodată o eficacitate reală. Problema poate fi tratată în amonte prin combaterea constipației cu laxative sau ulei de parafină.

Flebotropele pot fi de interes pentru hemoroizii interni. Acestea funcționează prin creșterea rezistenței peretelui vascular.

În ceea ce privește igiena alimentelor, beți suficientă apă în fiecare zi și favorizați alimentele bogate în fibre: fructe, legume, cereale integrale în special. În cele din urmă, ai grijă la multe remedii mai mult sau mai puțin fanteziste ale bunicii care pot fi găsite pe internet. Nici o dovadă științifică nu a demonstrat încă eficacitatea acestora.

Când este necesară intervenția chirurgicală?

Chirurgia este rareori necesară și niciodată obligatorie. Decizia corectă este dorința pacientului și ceea ce spune știința. Dacă simptomele sunt repetate, debilitante și interferează prea mult cu viața de zi cu zi, medicul poate recomanda o intervenție chirurgicală. În caz contrar, intervenția chirurgicală nu este necesară. Tehnicile chirurgicale au evoluat considerabil și au devenit mult mai simple. Trebuie să evităm să ne imaginăm operațiunile de altădată, greoaie și complicate. Întotdeauna trebuie să vă întrebați dacă crizele hemoroidale sunt prea insuportabile pentru a trăi sau nu. În funcție de acest criteriu, decizia va rezulta dintr-o discuție între medic și pacient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025