Prima pagină » Sanatate » Educatie intima » 5 greșeli pe care să nu le faceți după sex
5 greșeli pe care să nu le faceți după sex

5 greșeli pe care să nu le faceți după sex

09 dec. 2020, 09:28,
în Sanatate

Va spălați cu apă fierbinte, folosiți produse de igienă greșite. Care sunt reflexele pe care trebuie să le uitați urgent după sex? Iata 5 greșeli pe care să nu le faceți după sex!

După sex, te apuci imediat de alte treburi fără nicio măsură de precauție specială? S-ar putea să fie bine să-ți schimbi obiceiurile!

Și dintr-un motiv întemeiat: câteva acțiuni simple și eficiente vă pot permite să luptați împotriva infecțiilor tractului urinar, a iritațiilor și chiar să vă consolidați relația!

Trei ginecologi intervievați de Insider dezvăluie greșelile de evitat după sex.

1. Uiti să mergi la baie după sex

În timpul sexului, uretra, care este deasupra intrării în vagin, este frecată, ceea ce poate duce la arsuri și chiar cistită. Soluția? Urinează după actul sexual, pentru a elimina bacteriile din uretra. O modalitate simplă și eficientă de prevenire a infecțiilor urinare!

2. Greșeală pe care să nu o faceți după sex: vă spălați părțile intime cu apă prea fierbinte

În general, nu se recomandă spălarea cu apă prea fierbinte. Această recomandare este cu atât mai adevărată după un raport sexual! Și dintr-un motiv întemeiat: pielea părților intime este deja sensibilizată de actul sexual. Prin urmare, spălarea acestei zone cu apă prea fierbinte poate provoca iritații. Dar asta nu este tot: expunerea excesivă la apă fierbinte poate reduce eficacitatea filmului hidrolipidic al pielii, făcându-l mai susceptibil la infecții.

3. Folosiți produse de igienă parfumate

Produsele de igienă conțin uneori parfum. În timp ce unele persoane care nu sunt deosebit de sensibile le folosesc zilnic fără nicio problemă, este totuși recomandabil să optați pentru produse de igienă special dedicate igienei personale. Cu un pH cuprins între 4 și 8, aproape de pH-ul vaginului, acestea permit curățarea ușoară a acestei zone deosebit de delicate!

4. Greșeală pe care să nu o faceți după sex: Îmbrăcați haine sau lenjerie strâmtă

După sex, reziduurile lichide persistă în părțile intime. Din acest motiv, nu este recomandat să purtați îmbrăcăminte și lenjerie strânsă imediat după sex. Fricțiunea țesăturii, care poate duce la macerarea locală, poate fi cauza unei excrescențe a germenilor. Mai bine optați pentru îmbrăcăminte și lenjerie intimă, pentru a lăsa aerul să circule!

5. Greșeală pe care să nu o faceți după sex: Vă ocupați de alte lucruri după sex

Dormi, te uiți la televizor, îți folosești telefonul. Atât de multe reflexe pe care le poți avea după sex. Ce se întâmplă dacă ai profita de acest moment intim pentru a discuta cu partenerul tău? Unul dintre hormonii pe care corpul îi eliberează după sex, numit oxitocină, promovează atașamentul. Deci, acum este momentul perfect pentru a vă lega mai mult de partener.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *