Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Bea între 3 și 5 cafele pe zi pentru a preveni bolile cronice!
Bea între 3 și 5 cafele pe zi pentru a preveni bolile cronice!

Bea între 3 și 5 cafele pe zi pentru a preveni bolile cronice!

27 oct. 2020, 09:51,
în Sanatate

Atâta timp cât nu depășești 5 cesti pe zi, cafeaua este benefică pentru sănătate. Cafeaua a fost un domeniu de mare interes pentru stiință mult timp: pe parcursul studiilor, am aflat că este bună pentru energie, dar că nu trebuie sa se abuzeze în timpul sarcinii, că protejează împotriva obezității, că ar putea fi responsabila de migrene, că ea contribuie la reducerea calculilor biliari, dar că perturba somnul, că previne anumite tipuri de cancer în timp ce le favorizeaza pe altele. Pe scurt, cercetătorii nu sunt unanimi!

Un studiu recent, publicat în New England Journal of Medicine, intenționează să îi pună pe toți de acord: cercetătorii au analizat 96 de publicații științifice referitoare la cofeină și au făcut bilanțul real al beneficiilor băuturii noastre preferate, potrivit Top Sante.

Primul lucru pe care trebuie să-l știți: atunci când beți între 3 și 5 cesti de cafea pe zi (ceea ce corespunde unui consum maxim de cofeină de 400 mg pe zi), beneficiile pentru sănătate sunt reale: există în special o reducere a oboselii, vigilență crescută și timp de reacție crescut. Celebrul „efect boost” asociat în mod tradițional cu cafeaua este foarte real!

Bea între 3 și 5 cafele pe zi pentru a preveni bolile cronice!

Mai mult, conform acestui studiu, consumul regulat (și moderat) de cafea ar reduce riscul de cancer de sân, melanom și cancer de prostată.

„Multă vreme s-a crezut că cafeaua ar putea crește riscul bolilor cardiovasculare, dar recent s-au dovedit beneficiile sale pentru sănătate. Acest lucru se datorează în special sutelor de substanțe active biochimic conținute în cofeină, asemenea polifenolilor. Aceste componente sunt bune pentru metabolismul nostru”, explică cercetătorii.

Pe de altă parte, la 6 cafele pe zi, băutura devine dăunătoare:

„In doze foarte mari, cofeina provoacă anxietate, nervozitate, excitare excesivă, chiar și agitație psihomotorie”, explică cercetătorii. Și la 20 de cafele pe zi (sau 1,2 g de cofeină zilnic), este chiar toxica, deoarece există o creștere a ritmului cardiac, a tensiunii arteriale și a nivelurilor de adrenalină, ceea ce este rău pentru inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *