Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » 5 beneficii pentru sănătate ale mersului pe jos
5 beneficii pentru sănătate ale mersului pe jos

5 beneficii pentru sănătate ale mersului pe jos

01 dec. 2020, 18:50,
în Sanatate

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ar trebui să efectuați între 30 și 40 de minute de activitate fizică pe zi. Diabet, cancer, boala Alzheimer: mersul pe jos ar avea efecte benefice la fel de numeroase pe cât de nebănuite asupra corpului nostru. Iata 5 beneficii pentru sănătate ale mersului pe jos!

Pentru a compensa efectele dăunătoare ale unui stil de viață sedentar și, în special, a șederii pe scaun toată ziua, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomandă activitate fizică timp de 30 până la 40 de minute pe zi. O nouă recomandare bazată pe un studiu publicat în British Journal of Sports Medicine.

„Suntem programați să mergem. În primul rând pentru că ne permite să ardem calorii, dar și pentru că fiecare pas pe care îl facem este benefic pentru sănătatea noastră”, explică profesorul François Carré, cardiolog și medic sportiv la Spitalul Universitar din Rennes, Franta, potrivit Top Sante.

Mersul pe jos, bun pentru gene si hormoni

După cum știți, mersul pe jos este perfect pentru a vă curăța mintea și a vă întinde picioarele. Dar acesta nu este singurul mare beneficiu:

„Genele noastre funcționează bine numai dacă ne mișcăm. Contracția mușchilor face posibilă eliberarea hormonilor care vor acționa asupra diferitelor sisteme ale corpului. Acești hormoni, în special blocați de pesticide și perturbatori endocrini, vor reduce stresul oxidativ. Sau un atac asupra celulelor care promovează o serie de boli”, explică profesorul Carré.

Protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare si metabolice

„Este foarte simplu”, spune François Carré, „prin mersul regulat, reduceți riscul de infarct miocardic cu 25-30%, dar și riscul de accident vascular cerebral”.

Dar mersul pe jos, care vă permite, de asemenea, să vă controlați silueta, ar fi, de asemenea, o armă foarte bună în lupta împotriva diabetului de tip 2. Una care, precizează profesorul Carré, este „non-genetică și legată de supraponderalitate. Are efecte dăunătoare asupra inimii, rinichilor și ochilor. Prin urmare, este necesar să vă mișcați acordând atenție la ceea ce mâncați, desigur.”

Protejeaza impotriva Alzheimer-ului

Profesorul Carré este categoric:

„Niciun medicament împotriva bolilor cerebrale precum Alzheimer nu este eficient astăzi. Studiile au fost întotdeauna prost realizate și nu am avut niciodată dovezi formale că au funcționat. Deci mergi! Este singurul tratament pe care îl avem astăzi pentru persoanele în vârstă și, de asemenea, cea mai bună preventie”, spune profesorul Carré.

Cel mai bun lucru este să mergeți în grup și să discutați. Trebuie să-ți lucrezi si creierul în timp ce mergi.

Mersul pe jos, util impotriva cancerului

Util pentru prevenirea cancerului (ar reduce riscul de a suferi de acesta cu 20-30%), mersul pe jos ar fi, de asemenea, eficient în recuperare.

„Astăzi, toți oncologii recomandă combinarea acestuia cu alte metode mai moderne. Evident, nu înlocuiește medicamentele, dar permite pacienților să suporte mai bine chimioterapia, de exemplu”, explică profesorul Carré.

Mai mult, ar reduce riscul recidivelor după remisie:

„În ceea ce privește cancerul de sân, am observat că au existat cu aproape 50% mai puține recidive în grupurile care mergeau mult pe jos”, spune François Carré.

Limitati incidenta bolilor cronice

Mersul pe jos are efecte benefice asupra multor lucruri și mai precis asupra a 36 de boli cronice, cum ar fi scleroza multiplă, de exemplu.

„În cele din urmă, aș spune că este deosebit de important să practici activitatea fizică. Vorbim despre mersul pe jos pentru că toată lumea o face, dar, dincolo de tipul de miscare pe care alegi sa il faci, important este să te miști!”

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Mari schimbări în Codul Rutier. Mulți șoferi sunt afectați
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în luna mai pentru ca cireșul să rodească din plin. Se va umple de fructe dulci și gustoase
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`