Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 5 beneficii ale uleiului de susan
5 beneficii ale uleiului de susan

5 beneficii ale uleiului de susan

12 oct. 2020, 08:50,
BZI.ro, în Sanatate

Nutrienții uleiului de susan îl fac un aliat bun atât în bucatarie, cât și în baie. Descoperiți cele cinci beneficii ale uleiului de susan pentru sănătate. Igiena dentară, constipație, colesterol, bunăstarea pielii tale. Iata doar o parte dintre numeroasele virtuți ale uleiului de susan!

Uleiul preparat din semințe de susan este bogat în antioxidanți, vitamine E, B1, B2, B3, B6 și B9, precum și minerale precum calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, mangan și cupru. Nu numai că substanțele nutritive sunt benefice atunci când sunt folosite la gătit, uleiul de susan face minuni în cosmetică sau ca parte a masajelor. Iată cele mai interesante 5 beneficii ale sale!

Uleiul de susan, un aliat redutabil în bucătărie

Utilizat rece în salate sau gătit în mese calde, uleiul de susan este bogat în grăsimi bune polinesaturate și mononesaturate care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Beneficiile masajelor cu ulei de susan

Uleiul de susan pătrunde rapid in piele și o hrănește profund. Prin urmare, faceti un ulei de masaj excelent, care menține pielea suplă și elastică, o protejează de germeni și accelerează vindecarea. La sugari, ajută la reducerea riscului de iritație la nivelul feselor.

Pentru a vă delecta înainte de a merge la culcare, aplicați o linguriță de ulei de susan pe picioare, masați-le, puneți șosete pentru a nu murdări cearșafurile și bucurați-vă de o noapte linistita!

Ulei de susan pentru o igienă dentară bună

Făcând o apă de gură cu ulei de susan, reduceți rata bacteriilor cu 85% și reduceți astfel riscul de gingivită. Dimineața, pe stomacul gol, chiar înainte de a bea apă, luați o lingură de ulei de susan și treceți-i printre dinți de sus în jos și de la dreapta la stânga, timp de 20 de minute.

Uleiul devine rapid gros și albicios, semn că toxinele din gură s-au acumulat. Nu-l înghițiți! După aproximativ 20 de minute, scuipați uleiul și clătiți gura cu apă. Nu numai că veți elimina majoritatea toxinelor și bacteriilor prezente în gură, dar veți avea și o senzație de prospețime și curățenie pentru o lungă perioadă de timp.

Uleiul de susan ajuta in tratarea constipatiei

În perioadele de constipație, uleiul de susan este un mare aliat. Utilizat alături de alte măsuri dietetice (apă potabilă și consumul de fibre), ajută sistemul digestiv să revină pe drumul cel bun. O lingură dimineața sau seara este suficientă pentru a lubrifia intestinul, pentru a ameliora constipația.

Beneficiile uleiului de susan pentru păr

Pentru ca părul tău să strălucească fără a folosi substanțe chimice, optează pentru uleiul de susan. Nutrienții săi esențiali vor proteja fibra părului și pielea capului, limitând astfel apariția mătreții și căderea părului.

La copii, este o formidabilă armă anti-păduchi. Înmoaie părul în ulei de susan, masând scapul, lasă-l să actioneze 30 de minute și clătește bine cu apă calda și spalati cu șampon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *