În așteptarea oaspeților, trebuie să vă gândiți cu atenție la meniu, inclusiv la mâncăruri calde, salate și la 5 aperitive rapide. Dacă nu aveți timp să vă pregătiți deloc, trei gustări rapide pentru petreceri vă pot ajuta. Este important ca aperitivele să fie de dimensiune mică. Ar trebui să fie consistente și gustoase și, cel mai important, ar trebui să fie gata în câteva minute. De aceea, merită să luați în considerare tot felul de sandvișuri, tartine și mini-pizza.
Aperitivele trebuie alese ținând cont de tema petrecerii și de băuturile care vor fi servite acolo. De exemplu, vinul se combină cel mai bine cu diverse rulouri cu salam și brânză. Aperitivele sărate și picante sunt ideale pentru băuturi spumoase. Sandvișurile sunt gustarea perfectă pentru masă. Trebuie să fie făcute cu o pâine franțuzească subțire care a fost uscată în prealabil în cuptor sau prăjită la tigaie. O varietate de ingrediente pot fi folosite ca garnituri, pește, cârnați, brânzeturi, ciuperci, fructe și legume. În general, sandvișurile sunt gustarea perfectă pentru că poți face cantitate mare în diferite moduri.
5 aperitive rapide. Sandvișuri cu file de pește și guacamole
Peștele roșu arată extrem de bine la toate petrecerile și sărbătorile. Se potrivește bine cu diverse brânzeturi moi, legume și ierburi. Pentru a face sandvișurile, ar trebui să folosiți pește ușor sărat.
Pentru a pregăti aperitivul veți avea nevoie de baghetă proaspătă în cantitate de 6 felii, brânză aproximativ 50 gr, păstrăv sau somon ușor sărat aproximativ 150 g, o bucată de ceapă roșie, rucola proaspătă sau alte verdețuri. De asemenea, veți avea nevoie de oțet balsamic, după gust.
Pentru a pregăti această delicioasă gustare se prăjesc feliile de baghetă pe o tigaie uscată și se ung cu brânză de vaci. Se taie peștele în felii subțiri și se rulează ușor pe baghetă. În mijloc, se pune ceapa roșie tăiată în jumătăți de inele. Se stropesc sandvișurile cu oțet balsamic și se ornează cu ierburi proaspete.
Guacamole este atât un aperitiv, cât și un sos. Ar trebui să fie servit cu chipsuri. Este un aperitiv foarte colorat. Este important să găsiți un avocado copt și moale pentru a-l prepara. La selectarea fructului, apăsați ușor pe pereții acestuia. Dacă se apasă ușor, înseamnă că avocado este copt și gata de utilizare.
O gustare simplă făcută din pâine pita subțire
Pâinea pita prăjită cu o umplutură aromată se mănâncă foarte repede. Aceste aperitive sunt crocante la exterior și moi în interior. Se poate folosi orice fel de umplutură, de la cașcaval la componente din carne sau pește. O gustare cu adaos de ouă și brânză este incredibil de gustoasă.
Pentru a pregăti acest deliciu veți avea nevoie de pita armeană în cantitate de o bucată, 3 ouă de găină, brânză tare aproximativ 100 gr, ierburi proaspete în cantitate de 1 mănunchi mic, sare și condimente după gust și de ulei vegetal pentru prăjire.
Pentru a pregăti una dintre cele 5 aperitive rapide trebuie să împărțiți o pita mare în 3 părți egale. Se fac benzi lungi și late. Pe fiecare fâșie, se bate un ou și se amestecă ușor cu o furculiță, întinzându-l pe tot perimetrul, dar nu până la margini. Se presară oul cu brânză rasă, ierburi tocate, se adaugă condimente după gust. Se rulează fiecare bucată într-un plic, astfel încât umplutura să rămână înăuntru. Prăjiți gustarea în uleiul vegetal încins într-o tigaie sub un capac închis, pe ambele părți, până când devine crocantă.