Prima pagină » National » 5 ani de la moartea tribunului Corneliu Vadim Tudor. Mărturisiri sfâşietoare făcute de soţia sa

5 ani de la moartea tribunului Corneliu Vadim Tudor. Mărturisiri sfâşietoare făcute de soţia sa

14 sept. 2020, 15:04,
în National

Astăzi, 14 septembrie, se împlinesc 5 ani de la moartea tribunului Corneliu Vadim Tudor, fondator al Partidului România Mare. Scriitor, politician şi publicist, Vadim a fost unul dintre cele mai controversate personaje ale vieţii publice din România de după 1990. Familia politicianului a organizat astăzi o slujbă de comemorare la care au participat şi câţiva prieteni şi foşti colaboratori ai tribunului. Soţia lui Corneliu Vadim Tudor a făcut nişte mărturisiri sfâşietoare.

5 ani de la moartea tribunului Corneliu Vadim Tudor. Slujba de comemorare făcută de familie

Acum 5 ani, opinia publică din România avea să fie şocată de moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Tribunul s-a stins din viaţa pe un pat de spital, pe data de 14 septembrie 2015, în zi de mare sărbătoare. Politicianul a suferit un infarct miocardic în urma căruia nu şi-a mai revenit, deşi a luptat vitejeşte pentru viaţa lui. Moartea sa a lăsat un gol imens în sufletele soţiei şi fiicelor sale dar şi în rândul tuturor oamenilor din ţară. Familia tribunului a organizat astăzi o slujbă de pomenire. Îndurerată, soţia politicianului a vorbit cu ochii înlăcrimaţi despre momentele grele prin care a trecut, imediat după ce s-a trezit singură, cu două fete la facultate.

“Mi-am pierdut jumătatea vieţii mele, sufletul meu. Ne-am trezit singure toate trei, eu m-am trezit cu două fete la facultate, fără niciun sprijin material, pentru că eu eram casnică şi vă închipuiţi că a fost un impact destul de mare. Dar, cu timpul, am reuşit să trecem peste aceste greutăţi”, a spus soţia tribunului.

“Abia anul acesta, la această comemorare realizăm cu adevărat ce s-a întâmplat. Tata a fost un mare patriot, iubitor de ţară, de valori tradiţionale, de tot ceea ce înseamnă istoria acestei ţări”, a spus fiica cea mare a lui Vadim, Lidia.

Alături de familie, la slujba de pomenire au participat şi foştii colaboratori şi apropiaţi ai lui Corneliu Vadim Tudor.

Corneliu Vadim Tudor şi-a prevestit moartea

Lidia Vadim Tudor, una dintre cele două fiice ale lui Corneliu Vadim Tudor, a vorbit despre visele premonitorii pe care tatăl său obişnuia să le aibă. Potrivit Lidiei, Corneliu Vadim Tudor şi-ar fi prevestit moartea.

“Tata avea nişte vise, să zicem, mai puternice, în care i se arătau întâmplări din viitor. De exemplu, moartea Patriarhului Teoctist. L-a visat în sicriu şi el participa la înmormântarea lui. A visat-o pe mama lui fără o măsea. De fiecare dată când îi apărea mama lui în vis, ştia că se va întâmpla ceva rău. Cred că şi la moartea fratelui lui, Pavel, a visat-o. Şi-a visat şi înmormântarea. O mulţime de oameni duceau pe braţe un politician îmbrăcat în alb. Nu ştia că era el. Noi de visul ăsta n-am ştiut. Ne-a povestit altcineva. Îl marcau visele astea. Credea în visele acestea pentru că le-a simţit pe pielea lui. (…) Eu n-am avut niciodată astfel de vise până să moară el. Fişele cu el îmi arata ceva. Şi ştiu sigur, că am verificat”, a declarat Lidia Vadim Tudor la Antena Stars.

Ultimă poezie scrisă de Vadim Tudor pe patul de spital

Chiar dacă se afla pe patul de spital, unde a luptat până un ultima clipă cu boala, Vadim Tudor a scris ultima sa poezie, Ultima cafea, pe care o vom reda mai jos.

Hai, Moarte, să bem o cafea
Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasă cea grea
Şi mantia asta ciudată.
Te rog să iei loc în fotoliu
Nu mă supără dacă fumezi
După cine eşti, Moarte, în doliu?
De ce tot suspini şi oftezi?
E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grăbi, că te frigi
Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
Dacă eu am să mor, ce câştigi?
Ai venit să mă iei în persoană
Prea mare onoare îmi faci
Din toată specia asta umană
Numai pe mine mă placi?
Hai să-ţi ghicesc în cafea
E bine să ştii ce te-aşteaptă
O cumpănă grea vei avea
Dar tu te descurci, eşti deşteaptă.
Eşti tot timpul în criză de bani
Aici, te asemeni cu mine
De ce să fim noi duşmani?
Eu te-nţeleg cel mai bine.
Lumea te aplauda de departe
În zvon de corrida, olé!
Fii bună şi-ntoarce-te, Moarte
Să văd: după tine ce e?
Acum eşti captiva la mine
Am vrut să-ţi arăt, draga mea
Că nu-mi este frică de tine:
Ţi-am pus soricioaica-n cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *