Prima pagină » Sanatate » 5 alimente care te scapă rapid de balonare. Sfaturi de la nutriționiști
5 alimente care te scapă rapid de balonare. Sfaturi de la nutriționiști

5 alimente care te scapă rapid de balonare. Sfaturi de la nutriționiști

01 sept. 2023, 14:55,
în Sanatate

Dacă ai abdomenul umflat după masă, aceste 5 alimente care te scapă rapid de balonare te vor ajuta să ameliorezi această afecțiune. Chiar dacă poate nu este cel mai atrăgător subiect de discuție, balonarea este cu siguranță una dintre cele mai comune probleme digestive. Este o afecțiune ce poate apărea și la cei fără probleme de sănătate, după o masă prea copioasă, din cauza sedentarismului sau dacă alimentele nu sunt mestecate suficient.

5 alimente care te scapă rapid de balonare

Afinele sunt o combinație de apă și fibre, ambele având un rol în sănătatea intestinelor. O cană de afine are între 85 și 95 la sută apă și aproximativ 4 grame de fibre solubile. Fibra solubilă atrage apa și ajută la ușurarea tranzitului intestinal prin eliminarea excesului de apă, iar un smoothie cu afine și matcha este minunat pentru organism.

Țelina este în proporție de 95 la sută apă. De asemenea, reprezintă o sursă bună de fibre insolubile, care ajută la menținerea unui tranzit intestinat regulat și te scapă de apa din organism, cât și de gazele accumulate. Țelina este vedeta salatei de crudități cu măr și morcov.

Ghimbirul are un efect carminativ, ceea ce înseamnă că ajută la îmbunătățirea digestiei și reducerea formării gazelor care cauzează balonare. În plus, a fost demonstrate că ghimbirul accelerează digestia, ajutând la deplasarea alimentelor prin tractul digestiv, astfel încât acestea nu mai fermentează în intestine, și nu se mai produc gaze.

Feniculul accelerează metabolismul și îmbunătățește secreția de enzime implicate în descompunerea alimentelor, reducând astfel balonarea. Studiile arată că feniculul are potențialul de a acționa că un probiotic, care ajută digestia prin reducerea gazelor și a balonării. Îl poți include într-o salată de castraveți și fenicul.

Pătrunjelul este un diuretic natural care ajută la eliminarea excesului de apă din corp, reducând balonarea cauzată de apă. De asemenea, este considerat o plantă cu efect carminativ, care ajută la reducerea formării gazelor. Salata Tabbouleh conține foarte mult pătrunjel și este extrem de gustoasă și sănătoasă!

Sfaturile nutriționiștilor

Balonarea afectează ocazional aproximativ 25 la sută din oameni, iar 75 procente dintre femei experimentează această problemă în jurul menstruației. Balonarea este inconfortabilă, iritantă, incomodă și uneori chiar dureroasă. Deci, nu este surprinzător că atât de mulți oameni caută soluții sănătoase și rapide pentru a se trata. Vestea bună este că există mai multe modificări simple de stil de viață și dietă pe care le putem face pentru a scăpa de balonare. Experții recomanda aceste 5 alimente pentru a scăpa de balonare și pentru a preveni reapariția ei.

Este important de menționat că balonarea excesivă, gazele sau alte tipuri de disconfort abdominal ar putea să fie potențial cauzate de intoleranță la anumite alimente sau alte probleme de sănătate subiacente. Cu toate acestea, este posibil să experimentezi simptome de balonare și din cauza unor factori comuni, precum stresul, sedentarismul, sau obișnuința de a consuma prea mult alcool. Alcoolul este o toxină, iar atunci când este consumat în mod constant și excesiv poate distruge bacteriile benefice din intestine, creând disconfort digestiv, gaze și balonare.

Dacă observi că suferi de balonare foarte des, încearcă să faci câteva modificări de stil de viață. Limitează alimentele foarte acide, picante, precum și alimentele bogate în carbohidrați acestea pot agrava disconfortul pentru unele persoane. Ține un jurnal cu alimentele de la care te balonezi pentru a le putea evita. Încearcă să mergi la culcare cu cel puțin 3 ore după ce ai luat cina, și ieși la o plimbare scurtă după masă. Limitează cantitatea de alcool, băuturi carbogazoase și băuturi cu îndulcitori artificiali. Mănâncă încet cele 5 alimente care te scapă rapid de balonare, și mestecă temeinic înainte de a înghiți.

Comentarii
  • 5 alimente de care sa vă feriți. Vă scapă repede de bani!
    1. Icrele negre. Embargoul le-a triplat prețul și așa scump.
    2. Vita Kobe.
    3. Scoicile saint jacques.
    4. Homarii.
    5. Trufele.
    Reglați toată treaba, românește: din pâine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *