Prima pagină » Business în România » 44% creștere a cifrei de afaceri pentru Altexpress și E-Fulfillment

44% creștere a cifrei de afaceri pentru Altexpress și E-Fulfillment

06 aug. 2024, 15:49,
George Cristian în Business în România

Altexpress, companie de curierat și E-Fulfillment a avut o creștere cu 44% a cifrei de afaceri, anunță datele oficiale. Firma a fost înființată în 2015 și se anunță un jucător important pe piața de profil.

Înființată în 2015 de către Maher Tarazi, Altexpress a crescut rapid pentru a deveni un actor de seamă în sectorul logistic din România și Europa de Est. Compania este apreciată pentru satisfacția clienților și excelența operațională. Altexpress oferă o gamă completă și inovatoare de servicii de curierat, e-fulfillment și transport, inclusiv livrări în termen de 24-48 de ore și opțiuni de plată la livrare în principalele zone ale Uniunii Europene.

44% creștere a cifrei de afaceri pentru Altexpress și E-Fulfillment

În prima jumătate a anului 2024, Altexpress, o companie specializată în curierat și E-Fulfillment, a înregistrat o creștere de 44% a vânzărilor comparativ cu perioada similară a anului precedent, atingând 1,08 milioane de euro, cu un EBITDA de 6%.

Această expansiune se explică prin accelerarea serviciilor de e-fulfillment și curierat în piețele cheie, precum România, Bulgaria, Ungaria, Croația și Slovenia. Vânzările online ale serviciilor de curierat au avansat cu 25%, datorită investițiilor în automatizarea portalului altexpress.ro, îmbunătățirii experienței utilizatorilor și optimizării procesului de comandă online.

În România, Altexpress a observat o creștere a veniturilor lunare de la 70.000 euro la 100.000 euro. În același timp, operațiunile internaționale au văzut o majorare a veniturilor lunare de la 10.000 euro la 40.000 euro. Astfel, Altexpress se așteaptă la o cifră de afaceri de 2,5 milioane euro pentru întregul an 2024, estimând o creștere de peste 45% a activității.

E-fulfillment este procesul de gestionare a comenzilor online, care include preluarea, procesarea, ambalarea și expedierea produselor către clienți. Acesta implică monitorizarea stocurilor, pregătirea comenzilor pentru livrare și organizarea transportului. E-fulfillment este esențial pentru asigurarea livrărilor rapide și eficiente și îmbunătățirea experienței clientului, având un impact direct asupra satisfacției clienților și eficienței operaționale a magazinelor online. De asemenea, include și gestionarea retururilor și a altor probleme post-vânzare pentru a menține o relație pozitivă cu clienții.

Ce spune Maher Tarazi, CEO Altexpress

Maher Tarazi, CEO al Altexpress, afirmă că piața de e-commerce, atât locală cât și regională, continuă să crească an de an, atrăgând tot mai mulți consumatori către cumpărăturile online. Această tendință duce la o cerere tot mai mare pentru servicii de curierat și e-fulfillment. Altexpress vede această expansiune ca pe o oportunitate importantă pentru a-și amplifica serviciile de curierat și e-fulfillment atât în România, cât și în întreaga Europă. Datorită recentelor investiții în optimizarea portalului său de logistică și curierat și îmbunătățirii experienței utilizatorilor, compania este pregătită să își extindă operațiunile dincolo de granițele României. Aceste inițiative sunt menite să sprijine creșterea serviciilor online de curierat și e-fulfillment, menținându-le competitive pe piață.

În plus, Altexpress a început să își dezvolte activitățile în Zagreb, Croația, începând din mai 2024, oferind servicii de e-fulfillment disponibile 24 de ore din 24 și opțiuni de curierat cu plată la livrare atât în Croația, cât și în Slovenia. Această expansiune are ca obiectiv consolidarea prezenței companiei pe aceste piețe până la finalul anului. Vom vedea dacă Altexpress și E-Fulfillment va mai avea o asemenea creștere a cifrei de afaceri și în anii precedenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *