Prima pagină » Razboi în Ucraina » 40% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă, în urma atacurilor din partea Rusiei

40% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă, în urma atacurilor din partea Rusiei

02 nov. 2022, 10:01, 5 ,
în Razboi în Ucraina

În urma atacurilor cu rachete şi drone, Rusia a deteriorat 40% din întreaga infrastructura energetică a Ucrainei. Din această cauză, exporturile de energie electrică au fost oprite pentru a stabiliza sistemul energetic., iar alimentarea cu energie va fi oprită în mod eşalonat în mai multe regiuni din Ucraina.

În acest sens, țările Uniunii Europene sunt pregătite să furnizeze Ucrainei energie electrică, iar acum se analizează modalităţi cu privire la majorarea ajutorului pentru sectorul energetic al Ucrainei, în contextul în care mai multe centrale electrice și hidrocentrale au fost distruse.

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă, după ce Rusia a bombardat mai multe centrale

Unele dintre centralele electrice sunt situate pe teritoriul controlat de ruși, inclusiv centrala nucleară de la Zaporojie, care este cea mai mare centrală nucleară din Europa și a furnizat 25% din consumul Ucrainei. Din cauza distrugerilor, autorităţile ucrainene sunt nevoite să oprească curentul electric între orele 7:00 și 22:00.

Volodimir Zelenski, într-o discuţie cu comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, a declarat că infrastructura Ucraineia fost afectată destul de serios, în special centralele termice, electrică şi hidrocentralele.

Kadri Simson a avut o vizită la Kiev după săptămâni întregi de atacuri ruseşti care s-au concentrat asupra infrastructurii civile. Acesta a etichetat atacurile Rusiei ca o tactică inumană de a provoca suferinţa cetăţenilor în prag de iarnă. În Ucraina, iernile pot atinge temperaturi de -3- de grade Celsius.

„Am văzut amploarea distrugerii în Ucraina chiar la faţa locului”, a spus Kadri Simson.

În pragul iernii, va avea loc o deteriorare bruscă a aprovizionării cu energie electrică. asta le-a fost transmis şi locuitorilor din Kiev. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a făcut un apel către UE şi a cerut să trimită paturi şi generatoare pentru cetăţenii ucraineni. Premierul finlandez, norvegian, islandez şi suedez au convenit că vor ajuta Ucraina şi Republica Moldova să-şi asigure aprovizionarea cu gaze.

Întreruperi de curent în mai multe regiuni din Ucraina

În urma atacurilor ruseşti, Iin Ucraina au loc mai multe întreruperi de curent. Întreruperile de curent a avut loc în şase regiuni, printre care Cernigău, Cerkasî şi Jitomir, la fel şi Sumî, Harkov şi Poltava.

Furnizorul de energie Ukrenerho a anunţat că alimentarea cu energie va fi oprită în mod eşalonat. Întreruperile de curent ar putea preveni supraîncărcarea reţelei electrice, dar vor oferi posibilitatea tehnicienilor să repare instalaţiile avariate în urma atacurilor cu rachete şi drone iraniene.

Între timp, populaţia Ucrainei este îndemnată să reducă consumul de electricitate, să își încarce bateriile, telefoanele și să se aprovizioneze cu alimente pentru a face față acestor pene de curent.

„Nu excludem cp, odată cu apariția vremii reci, să vă cerem ajutorul mai des”, a spus Ukrenergo.

Țările UE sunt pregătite să furnizeze Ucrainei energie electrică, iar acum se lucrează la creșterea limitelor de capacitate, a declarat comisarul european pentru energie, Kadri Simson, într-un interviu acordat UNIAN. Potrivit comisarului european, Ucraina ar putea cumpăra energie electrică de la țările care se află în vecinătat.

„Țările evidente care ar putea vinde energie electrică Ucrainei sunt, desigur, vecinii săi cei mai apropiați. Volumele pe care le pot furniza sunt limitate de capacitatea de tranzacționare convenită în cadrul rețelei europene ENTSO-E. Continuăm să colaborăm îndeaproape cu ei pentru a mări această limită”, a explicat comisarul european.

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă în proporție mare, ca urmare a bombardamentelor. Deocamdată, importurile comerciale de energie din UE către Ucraina nu au fost încă efectuate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • ce sa ceri de la un stat terorist condus de niste descreerati teroristi.Muhe rutzia!

  • In doua luni ii pune pe brinci…..mooooooie ucraina nazista si raketzii pluii!!!!!!

  • ptr muila de mai sus

    tu orca putlerista in 2 luni o sa o sugi prin batista,iar dupa alte 2 luni iti faci sepuku,apropo toti trolii ca tine sant analfabeti

  • Este pretul atacului terorist asupra podului din stramtoarea Kerci.

  • Iaca drama : n-are Zelenchi curent. Nu mai are lumina ca sa se ghilosasca ca sa pozeze cu nevasta in revista ceea de moda Vogue. Trebuia sa se gandeasca la asta inainte de a cere razboi. Daca dadea dreptul fiecaruia, roman, rus, ungur, sau ce-o fi, sa vorbeasca omul pre limba lui, si nu-i bombarda pe rusi, acuma nu mai era razboi si avea curent sa puie si la gaini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024