Prima pagină » Business în România » 40 de milioane de euro a investit De’Longhi în Satu Mare pentru a treia fabrică a companiei! România, cel mai important centru de producție de automate de cafea

40 de milioane de euro a investit De’Longhi în Satu Mare pentru a treia fabrică a companiei! România, cel mai important centru de producție de automate de cafea

06 aug. 2024, 14:24,
George Cristian în Business în România

De’Longhi a investit în Satu Mare peste 40 de milioane de euro în deschiderea unei fabrici. De’Longhi are în prezent trei fabrici în România, iar țara noastră devine cel mai important centru de producție automate de cafea al companiei.

În ultimii ani s-a observat o creștere exponențială a ponderii de persoane care achiziționează automate de cafea pentru casă. Cafeaua de la autonomatele stradale de proastă calitate, produsele scumpe din cafenele, sunt doar două dintre motivele pentru care românii încep să își îndrepte atenția spre produsele ”home made”.

40 de milioane de euro a investit De’Longhi în Satu Mare pentru a treia fabrică a companiei

De’Longhi, renumit producător italian de electrocasnice și lider global în mașinile automate de cafea, a deschis pe 5 august o nouă fabrică în Satu Mare, conform informațiilor din presa locală.

Noua unitate de producție reprezintă o investiție de 40 de milioane de euro și va crea aproximativ 300 de locuri de muncă inițial, cu posibilitatea extinderii numărului de angajați până la 800 în viitor, conform celor de la PresaSM. Fabrica va ocupa o suprafață de 52.000 de metri pătrați și va fi dedicată exclusiv fabricării mașinilor automate de cafea.

Nicola Serafin, General Manager al De’Longhi Group, a subliniat în cadrul inaugurării că România va deveni cel mai important centru de producție pentru mașinile automate de cafea al grupului De’Longhi. El a subliniat că performanța echipei din România, diversificarea portofoliului și calitatea produselor vor întări poziția de lider a De’Longhi pe piața globală.

Primăria municipiului Satu Mare a menționat că orașul devine atractiv pentru investitori, iar fabrica De’Longhi, cu o investiție de 40 de milioane de euro, va contribui la dezvoltarea economică locală. Se estimează că fabrica va angaja 350 de persoane până la sfârșitul anului, cu o creștere prevăzută până la 800 de angajați până la finalul anului viitor. Autoritățile locale se angajează să sprijine inițiativele care promovează produsele „made in Satu Mare”.

Profit de sute de milioane de lei pentru De’Longhi în România

De’Longhi a pătruns pe piața din România în 2013 cu fabrica de espressoare de cafea situată la Juc-Herghelie, în județul Cluj. Ulterior, compania a extinsu-și activitatea în România, adăugând o unitate pentru echipamente de mic dejun marca Braun la Salonta, județul Bihor.

În 2023, De’Longhi a înregistrat în România o cifră de afaceri de peste 2,4 miliarde lei și un profit de aproape 115 milioane lei. Pe lângă cele trei unități de producție, compania a creat și un hub IT în România, destinat dezvoltării programelor de automatizare și digitalizare pentru grupul său global, activ în 80 de țări.

De’Longhi este o afacere de familie cu sediul în Treviso, Italia, având o tradiție de peste 50 de ani. La nivel mondial, grupul numără aproximativ 10.000 de angajați și a realizat în 2023 o cifră de afaceri de peste 3 miliarde de euro, din care 59% provine din vânzările de aparate pentru cafea. Investiția de 40 milioane de euro a De’Longh în fabrica de la Satu Mare aduce un plus pentru industria din România mai ales că apar câteva sute de noi locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024