Dacă vrei să ai succes în carieră și în drumul tău profesional, este bine să știi nu numai ce cauți, ci și ce să eviți atunci când îți cauți un job. Printre lucrurile care ar fi de evitat se numără și anumite tipuri de angajatori care ar trebui să-ți ridice niște semnale de alarmă.
Află din acest articol câteva tipologii de angajatori pe care să-i eviți atunci când vrei să ai succes.
Angajatorii cu mediu de lucru toxic
Printre lucrurile care sunt de evitat sunt acei angajatori care au un mediu de lucru toxic, adică unul neincluziv, care poate discriminează, nerespectuos, cu management abuziv sau care are alte semne (și soluții) dintre cele menționate în acest articol.
Alte semne care ar putea indica un mediu de lucru toxic sunt: cultura companiei este inexistentă, oamenii se vorbesc de rău sau este o competiție pentru posturi bazată pe relațiile create intern, mai degrabă decât pe merit, nu există suficient feedback.
Angajatorul cu o reputație negativă stabilită
Îți trimiți CV-ul pe unul dintre site-urile mari de căutare de locuri de muncă și primești un răspuns. Cineva vrea să te intervieveze. Iei informațiile și programezi acel interviu. Apoi începi să cercetezi.
La început, găsești câteva recenzii negative ale clienților. Dar asta ar putea fi doar o întâmplare, nu? Apoi cauți mai departe și descoperi că există o mulțime de postări supărătoare și de la foștii angajați. Și mai rău, nu poți găsi mulți oameni – dacă poți găsi vreunul – cu ceva pozitiv de spus despre organizație. Poți continua să verifici faptele, dar poate ar fi mai bine dacă pleci de la început.
Angajatorul care comunică inconsecvent
Pe măsură ce pleci de la interviu, intervievatorul spune că te va contacta în următoarele două zile. Două săptămâni mai târziu, primești, în sfârșit, e-mailul promis.
Chiar mai rău, o persoană îți spune că compania va lua o decizie finală într-o săptămână, dar primești un telefon de la un alt director, două zile mai târziu, care te întreabă dacă ai fi dispus să mergi la un alt interviu.
Când explici confuzia, devine ușor evident că ei nu au comunicat între ei, cu atât mai puțin cu tine. Îți poți imagina că încerci să finalizezi un proiect la această organizație? Sunt șanse ca mai bine să treci la următoarea oportunitate.
Compania care vorbește de rău
Te așezi pentru interviu și imediat începe. Intervievatorii te întreabă cu cine lucrezi la locul de muncă actual. Le spui, iar ei răspund că o cunosc pe acea persoană și că este un adevărat bufon.
Apoi continuă. Persoana pe care o vei înlocui este plângăcioasă și incompetentă. Celelalte echipe cu care intervievatorul trebuie să se ocupe sunt mereu lente. Nu durează mult până îți dai seama că intervievatorul tău are ceva negativ de spus despre oricine și despre orice – cu excepția sa, desigur. Imaginează-ți cum se vor desfășura această negativitate și dorința de a-i denigra pe alții către un străin dacă vei obține cu adevărat slujba.
Cu siguranță, există și alte aspecte negative pe care le poți observa la locurile de muncă unde vrei să aplici. Ai grijă să te informezi anterior și folosește-ți intuiția pentru a fi mereu pregătit de ceea ce urmează, mai ales în cazul în care o companie poate fi nesănătoasă pentru tine ca mediu de lucru.
Foto: wirestock / freepik.com