Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 4 remedii cu usturoi pentru tratarea hemoroizilor
4 remedii cu usturoi pentru tratarea hemoroizilor

4 remedii cu usturoi pentru tratarea hemoroizilor

04 iun. 2015, 03:49,
în Bzi.ro
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:57762;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Considerata inca de multi o problema rusinoasa, hemoroizii reprezinta o afectiune tot mai intalnita in zilele noastre. Hemoroizii reprezinta niste umflaturi mici localizate fie la nivelul rectului inferior – in cazul hemoroizilor interni, fie la nivelul anusului – in cazul hemoroizilor externi. Hemoroizii externi sunt nu numai extrem de durerosi, ci si foarte jenanti, deoarece pot da prurit local, usturimi, dureri si sangerari.

Cum sa iti faci acasa cea mai buna alifie pentru hemoroizi

In medicina populara, usturoiul este unul dintre cele mai comune tratamente alternative impotriva hemoroizilor. Iata cum il puteti folosi:

Spalaturi sau bai de sezut cu fiertura de usturoi

Se fierb 10 capatani necuratate de usturoi intr-un litru de apa, timp de 15 minute. Se lasa la racit si se aplica spalaturi locale. Fiertura se poate adauga si in ligheanul cu apa pentru baia de sezut.

Baile care iti iau durerile cauzate de hemoroizi 

Remediu cu usturoi si lapte

O reteta foarte buna pt hemoroizi externi este urmatoarea: 3-4 catei de usturoi zdrobiti cu tot cu coaja, un pahar de lapte crud, se amesteca bine usturoiul cu laptele si se aplica comprese.

Durerea dispare chiar de la prima compresa si in 3-4 zile hemoroizii se retrag. Compresele se aplica seara, eventual se pune un pampers, pentru a nu pata patul. Tratamentul se face 7 zile.

Pasta cu usturoi si miere

O reteta simpla, dar eficienta este aceasta: se curata si paseaza usturoi (aveti nevoie cam de o lingurita cu varf de usturoi pasat) se amesteca cu 2 linguri mari de miere naturala pana se obtine o pasta , se pastreaza la frigider. Cu aceasta pasta ungi hemoroizii, dupa ce ai igienizat zona. Se aplica zilnic, de 2-3 ori.

Usturoi pisat cu otet de mere

Piseaza 2-3 catei de usturoi, amesteca-i cu putin otet de mere si aplica-i cu o discheta demachianta pe zona afectata. O sa ai o senzatie de arsura initial, insa vei scapa de durere si inflamatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *