Prima pagină » Culinar » 4 motive să consumi mai multă cacao
4 motive să consumi mai multă cacao

4 motive să consumi mai multă cacao

05 mai 2020, 16:04,
în Culinar

Pudra de cacao este plină de antioxidanți, mai exact flavonoizi, din această cauză cercetările arată că cei care mănâncă mai multă ciocolată prezintă un risc scăzut de afecțiuni cardiace, atacuri cerebrale și diabet tip 2.

Cel mai bun beneficiu al consumului de ciocolată este că îți îmbunătățește starea de spirit, deși nu este încă foarte clar dacă e datorită faptului că produce anumite reacții în organism sau doar pentru că oamenilor le place s-o consume. Cel mai important este să-ți ajustezi așteptările și să știi cât de dulce va fi de fapt ciocolata pe care urmează s-o mănânci, deoarece cacaoa în sine nu are zahăr adăugat și cu cât mai mare este procentajul de cacao în ciocolată cu atât mai amăruie este aceasta.

Dacă vrei să beneficizi de avantajele consumării ciocolatei, dar fără a te îngrășa (prea mult), iată 4 dintre cele mai ușoare moduri în care poți încorpora pudra de cacao în alimentația ta:

1. Adaugă cacao în smoothie

Data viitoare când îți faci un smoothie pe post de mic dejun sau gustare, adaugă o linguriță de cacao, pentru a căpăta acel gust de ciocolată care-ți place atât de mult. Cel mai bine merge în smoothie-uri care conțin banane, deoarece acestea se transformă într-un piure cremos, maro, fin și gustos.

2. Presară peste iaurt

Poți face acest lucru mai ales dacă mănânci un iart mic, natur, în care mai adaugi și câteva fructe de pădure sau fulgi de cocos ca topping.

3. Personalizează-ți ciocolata caldă

Amestecă puțină cacao cu extract de vanilie și zahăr, ca să controlezi cu exactitate cantitatea de zahăr pe care o consumi și cât de dulce vrei să fie băutura ta fierbinte, ceea ce înseamnă că poți bea o „ciocolată caldă” mult mai sănătoasă decât în comerț.

4. Amestecă pudra de cacao cu cereale tip granola

Înlocuiește batoanele de ciocolată cu unele home made, preparate din cereale granola și cacao sau chipsuri de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *