Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 4 modalități de ameliorare a durerilor articulare pe timp ploios
4 modalități de ameliorare a durerilor articulare pe timp ploios

4 modalități de ameliorare a durerilor articulare pe timp ploios

26 sept. 2020, 11:32,
în Sanatate

Ploile ar putea să vă genereze dureri articulare. Presiunea atmosferică joacă un rol important în durerile articulare. În caz de ploaie, aceasta scade, iar presiunea fluidelor în articulații este mai mare. Acest lucru determină o sensibilitate crescută sau durere, datorită baroreceptorilor localizați în tendoanele articulațiilor. Dacă ați încerca soluții naturale pentru a le ușura?

Presiunea atmosferică joacă un rol important în durerile articulare. În caz de ploaie, aceasta scade, iar presiunea fluidelor în articulații este mai mare. Acest lucru determină o sensibilitate crescută sau durere, datorită baroreceptorilor localizați în tendoanele articulațiilor. Pentru persoanele care și-au rupt un braț sau un picior, umiditatea acționează ca un apel de trezire: este ca și cum creierul își amintește durerea resimțită în momentul fracturii.

Cum ajuta osteopatia?

Osteopatia este o terapie manuală bazată pe manipularea osoasă sau musculară pentru a corecta pierderea parțială sau totală a mobilității unei articulații din corp. Folosește tehnici de presiune, întindere sau răsucire. În timpul durerii barosensibile, această metodă oferă organismului capacitatea de a se adapta la perioadele umede.

Terapeutul restabilește mobilitatea articulațiilor pentru a reduce, de exemplu, presiunile exercitate asupra vertebrelor cervicale. Acționează la fel pentru tensiunile ligamentelor și ale mușchilor care pot influența zona dureroasă.

Exerciții: în caz de durere a gâtului, faceți 20 de flexii-extensii ale gâtului, apoi 20 de rotații lente și dreapta și stânga.

Modalitate de ameliorare a durerilor articulare pe timp ploios: căldura

Căldura este cea mai rapidă și mai plăcută tehnică de relaxare a mușchilor și articulațiilor dureroase.

Cum ne descurcăm? Așezați o compresă fierbinte, un plasture de încălzire sau o sticlă de apă fierbinte pe zona sensibilă, învelită într-un prosop mic, cât mai mult posibil. Pentru a continua efectul relaxat, înconjoară mușchii cu o eșarfă de mătase care păstrează căldura sau o centură lombară.

Modalitate de ameliorare a durerilor articulare pe timp ploios: coada calului

Coada calului este bogată în minerale (potasiu, sodiu), inclusiv silice, care întărește țesutul articular și stimulează producția osoasă.

În ceai de plante: 1 lingură de coadă calului la o cană de apă. Se fierbe 3 minute, se lasă la infuzat 10 minute, apoi se filtreaza. Se beau 2 sau 3 căni intre mese, până când simptomele se îmbunătățesc.

Într-o baie relaxantă: fierbeți 100 g coada-calului în 50 cl de apă timp de 2 minute. Se lasă la infuzat 10 minute, se filtrează, se adaugă în apa de baie. Relaxați-vă timp de 15 minute și nu clătiți.

Uleiul esențial de lămâie cu eucalipt este antiinflamator, antireumatic, combate durerile musculare și articulare.

Mod de utilizare: puneți 5 picături într-o lingură de ulei de arnica și masați ușor zona dureroasă o dată sau de două ori pe zi.

Formulă mai completă: într-un roll-on de 15 ml, puneți 1 linguriță de ulei vegetal (arnica sau calofilă inofilă), 25 picături de ulei esențial de lămâie cu eucalipt, 25 de picături de ulei de mentă, 25 picături de ulei esenţial din helichrysum italian. Masați articulația, aplicați o compresă fierbinte. De până la 5 ori pe zi. Contraindicat la femeile însărcinate sau care alăptează, la copiii sub 6 ani și la persoanele cu epilepsie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *